Abrera serà el proper municipi de la comarca que posarà en marxa un Consell de Dones, convertint-se en el primer que es constituirà al Baix Lobregat Nord

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]questa setmana l’Ajuntament d’Abrera ha presentat l’esborrany del reglament que regirà el futur Consell Municipal de Dones d’Abrera (CMDA), un òrgan de participació ciutadana, pel que fa a la informació, l’assessorament i la col·laboració en els assumptes de la vida pública que afectin i interessin a les dones.

El Consell  té la finalitat de recollir les inquietuds de les dones del municipi per a fer efectiva l’equitat de gènere a partir del debat, els espais de relació i l’elaboració de propostes per promoure l’empoderament i la participació social i política de les dones. Serà un òrgan consultiu i d’assessorament de l’Ajuntament en polítiques municipals en temes de dones i impulsarà accions específiques per fomentar la participació de les dones en tots el àmbits de la vida local i promoure la igualtat a Abrera.

El Consell funcionarà per un plenari on hi haurà representants de la vida associativa del municipi, agents socials, representants dels grups polítics i dones a títol individual.  Al Baix Llobregat ja hi ha més d’una desena de Consells Municipals de Dones, però aquest és el primer que es constituirà a la zona nord de la comarca.

L’alcaldessa d’Abrera,  Maria Soler, i la regidora de Dones i Igualtat, Cristina Bigordà, van fer aquesta setmana la presentació del reglament del Consell Municipal de Dones davant les entitats del municipi, representants de diferents departaments municipals i dels partits polítics. La previsió és que el reglament s’aprovi per Ple el proper mes de juliol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here