Investigadors senegalesos estudien el model del Parc Agrari del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l rector i altres membres de la Universitat Gaston Berger s’interessen com l’ens gestiona l’aigua al delta i com ajuda joves pagesos que fan agricultura innovadora El Prat de Llobregat. Una delegació de la Universitat Gaston Berger del Senegal va visitar el passat 21 de juny el Parc Agrari del Baix Llobregat per estudiar com l’ens dóna suport a joves pagesos amb formació al sector agrari per dur a terme projectes innovadors.

També van interessar-se per la gestió de l’aigua al Delta del Llobregat. Els investigadors senegalesos es van mostrar especialment interessats en el Parc Agrari llobregatí perquè l’estructura parcel·lària de la comarca, amb explotacions petites, s’assembla a la que hi ha al Senegal.

No és el primer cop que el parc agrari desperta interès internacional. El maig els responsables de l’Escola Universitària d’Agricultura de Pequín ja van estar al Baix Llobregat. La delegació, encapçalada pel rector, Mary Teuw Niane, es va mostrar especialment interessada per la incorporació de joves agricultors a l’espai d’agricultura periurbana del Baix Llobregat, gestionat pel consorci del Parc Agrari, integrat per la Generalitat, la Diputació, el Consell Comarcal, UP i 14 municipis.

En aquest sentit, tècnics agrícoles de les diverses associacions de defensa vegetal (ADV) que treballen en l’àmbit del Parc i que compten amb el suport del Consorci ajuden els pagesos novells i amb formació tècnica a desenvolupar pràctiques agrícoles innovadores a l’horta del Baix.

A més, els investigadors senegalesos també van interessar-se per la gestió de l’aigua en un territori deltaic com el Baix Llobregat i van apuntar la importància de poder disposar d’una figura com el Consorci del Parc, que gaudeix amb una visió global i vetlla per l’estat canals de reg i les necessitats dels distints regants.

A banda del rector, van estar a la masia de Can Comas, la seu del Parc Agrari del Baix Llobregat, el degà de la Facultat de Ciències Agronòmiques, Aqüicultura i Tecnologia, Abdou Sène; el degà de la Facultat de Recerca de la Innovació i de la Cooperació, Omar Sougou, i el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Gestió, Mamadou Felwine Sarr.

El Parc Agrari, fundat el 1998, engloba 3.332 hectàrees a Castelldefels, Cornellà, Gavà, Viladecans, el Prat, Sant Boi, Molins de Rei, Pallejà, el Papiol, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat, així com a l’Hospitalet.

A finals de maig passat, una altra delegació internacional ja va passar per Can Comas. En aquella ocasió van ser agrònoms de l’Escola Universitària d’Agricultura de Pequín, que es van interessar per l’experiència d’agricultura periurbana barcelonina per exportar-la a la capital xinesa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here