L’Ajuntament de la ciutat posa en marxa també un pla local d’ocupació per oferir feina a persones en perill d’exclusió social de la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L'[/dropcap]’Ajuntament de Cornellà posarà en marxa una Oficina de Mediació Hipotecària per intercedir entre famílies que no poden fer front al pagament de la seva hipoteca i els bancs, amb la finalitat de trobar fórmules que evitin la pèrdua de la llar per part de les famílies afectades. Es tracta d’una de les primeres oficines d’aquest tipus de la comarca i estarà gestionada per l’empresa municipal Procornellà.

Per garantir el servei, amb la màxima neutralitat i efectivitat, s’ha cercat la implicació de diferents agents socials i  es subscriuran dos convenis de col•laboració: un amb l’Agència de l’Habitatge del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i un altre amb la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà (FAVCO).

L’Oficina de Mediació Hipotecària -ubicada a la seu de l’Oficina de l’Habitatge de Cornellà (al carrer Albert Einstein,47-49)- oferirà assessorament professional, personalitzat i gratuït, i actuarà com a intermediària neutral entre les famílies i els bancs per tal de trobar solucions adients i viables per al retorn del préstec o bé per a la seva resolució pactada.

Amb aquesta iniciativa, es fa realitat un dels compromisos subscrits a l’Acord Social contra la Crisi 2012-2015, signat l’11 de maig de 2012 per 34 entitats i agents socials de la ciutat, entre elles els sindicats CCOO i UGT i els partits PSC, ICV-EUiA, CiU i ERC; per tal d’actuar des del consens i la coresponsabilitat, per trobar i oferir respostes a l’actual situació de crisis econòmica.

El document planteja vuit objectius estratègics, com són la promoció de la formació i la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d’atur, l’articulació d’un compromís social per al manteniment de la qualitat dels serveis públics o la defensa del dret a l’habitatge. També té previst garantir plans i projectes d’educació i formació en el marc de la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, donar suport a actuacions encaminades a reduir l’abandonament escolar i la inserció laboral dels joves, apostar per la formació professional continuada, generar iniciatives per a la consolidació i reactivació de l’activitat econòmica a la ciutat i fomentar les polítiques socials i de salut que garanteixin la igualtat d’oportunitats.

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here