La vaga és conseqüència de la manca d’acord entre la plantilla i la direcció de l’empresa, a causa dels acomiadaments que s’han anat succeint des del mes de març

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls treballadors i treballadores de Rotocayfo van aprovar una mesura contundent, fer vaga tot el mes de juliol. Així ho va indicar a Ràdio Sant Vicenç Ramón Bódalo, president del comitè d’empresa de Cayfosa, una de les quatre empreses en les que es va dividir l’antiga Printer.

Malgrat al principi es parlava d’una aturada total, finalment sembla que cada treballador aturarà vuit dies aquest mes, en lloc de tot el juliol, com es va aprovar en un inici. Les vagues seran de dos dies i de forma rotatòria entre les empreses que formaven l’antiga Printer. D’aquesta manera, durant tot el juliol hi haurà alguna d’aquestes empreses de vaga. L’objectiu d’aquesta mesura és reduir l’impacte econòmic de les protestes en els treballadors.

Rotocayfo compta amb 325 persones en plantilla a la planta de Sant Vicenç dels Horts, y fins al març de 2011 era propietat del grup alemany Bertelsmann, que va vendre la fàbrica al grup holandès Circle Printers.

Amb aquesta vaga a la desesperada, els  treballadors i treballadores  volen reclamar l’aturada dels acomiadaments i que es parli clar sobre el futur de l’empresa.

La plantilla ha fet aturades d’una hora a cada torn durant tot el mes de juny. La convocatòria de vaga al juliol arriba després dels últims acomiadaments: tres treballadors amb baixes mèdiques justificades. La plantilla assegura que la incertesa al seu lloc de treball és absoluta.

Els treballadors i treballadores de Rotocayfo es reuniran amb els alcaldes de la zona el 6 de juliol a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. La trobada serà a les 10 h. Una hora abans, la plantilla sortirà en manifestació des de la fàbrica fins a la plaça de la Vila de la localitat del Baix Llobregat.

 

Foto titular: Informatiu Comarcal Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here