El col·lectiu “El Matí” d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), demana un referèndum per a decidir si Eurovegas ha d’instal·lar-se a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l col·lectiu ha assegurat que “una barrera de ciment no pot ofegar el Llobregat”. En un apunt en la seva web, el col·lectiu ha criticat el “monument a la misèria humana” que significa Las Vegas, ciutat que en la seva opinió recull el pitjor de la gran civilització nord-americana, i ha assenyalat que ningú que estimi a Catalunya pot voler l’arribada del “turisme de joc”.

“El Matí” ha demanat als dirigents polítics catalans que “deixin de fer el ridícul col·lectiva i públicament”, i ha advocat per sotmetre Eurovegas a referèndum. El col·lectiu ha sol·licitat al Govern que es mostri cautelós amb les promeses de generació de futurs llocs de treball a Eurovegas, perquè el futur no pot basar-se en “fer de recepcionista, de croupier, de barman, d’actor barat, de puta o de chofer de limusina”.

El col·lectiu també ha remarcat que els polítics no poden decidir pels catalans en un assumpte tan transcendental, i ha advocat per que en el referèndum guanyi “el seny de tots i no la cobdícia d’uns pocs”.

Al Baix Llobregat ja s’havien detectat fisures dins la coalició formada per Convergència i Unió. La més sonada va ser el vot de suport de CiU a la moció contr Eurovegas presentada per ICV-EUiA a la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, on CiU governa al costat dels ecologistes. CiU de Sant Feliu de Llobregat va declarar en el moment de la votació que el text publicat pel Centre d’Estudis Comarcals els havia fet optar pel sí.

Paral·lelament, Xavier Trias reconeix que Eurovegas no ens traurà de la crisi

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en declaracions a Radio Nacional Espanya, ha declarat que “qui es cregui que Adelson ens traurà de la crisi viu a la lluna”, i ha assegurat que el projecte és “un complement” per a l’economia del país.

Trias també ha deixat clara la seva opinió sobre la posible instal·lació d’Eurovegas al Baix Llobregat, enfatitzant que el macrcomplex no es pot instal·lar al delta del Llobregat al preu que sigui. “Hi ha coses que Adelson no pot exigir i que no farà”, ha explicat. I ha posat com exemple els fet que les persones menors d’edat no haurien de poder entrar als casinos.

“No estem a Amèrica, estem a Barcelona i això és Europa”, ha advertit l’alcalde, abans de concretar que “tenim conceptes diferents del que ha de ser la ciutat del benestar”. Trias, però, ha destacat la importància d’estudiar l’oferta d’Adelson i de no dir d’entrada que “de cap de les maneres” i ha remarcat que Eurovegas pot ser una bona eina per reduir l’atur, que és “el nostre problema més gros”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here