CiU es nega a que sigui el Parlament de Catalunya qui decideixi sobre Eurovegas i el Conseller Pelegrí evita respondre les preguntes sobre el futur del Parc Agrari del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha emplaçat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, a portar al Parlament tota la informació al voltant del projecte d’instal·lació d’Eurovegas i ensenyar-la i debatre i sotmetre-la a votació en el marc d’un debat.

“Abans que Adelson decideixi, que decideixi aquest Parlament, que allà on hi ha la sobirania del poble es decideixi”, ha dit Herrera que ha lamentat que un “sobiranista” com Mas hagi rebutjat aquesta proposta.

Herrera, que ha posat de relleu “l’exabrupte” del president en resposta a la seva formació dient que vagin a posar les pancartes a la cua de l’atur, ha lamentat les declaracions del president i que no s’hagi retractat i li ha respot que si algú “no pot parlar d’anar a la cua de l’INEM és vostè”. “A les cues de l’atur abans hauria d’anar vostè a explicar a tots els afectats pels EROS les excel·lències de la contrareforma laboral que vostè ha aprovat amb el PP”, ha dit Herrera que li ha recordat que han augmentat en un 44% després de l’entrada en vigor de la nova normativa.

Herrera ha acusat Mas de jugar-se tota la seva política a només una carta. “Primer eren les retallades, després el pacte fiscal i ara es Eurovegas”, ha recordat Herrera al president al mateix temps que l’ha instat a rectificar i a decidir si està “amb el país o amb els que juguen amb el país”.

Per la seva banda, el diputat d’ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha instat avui el Govern de CiU a rectificar “si estima el país”. “Eurovegas és una estafa i una trampa i fins i tot alguns de vostès ho comencen a intuir, rectifiquin ara que hi són a temps”, ha demanat Bosch que ha carregat contra el Govern per voler expropiar un terreny agrícola, el Parc Agrari del Baix Llobregat, per regalar-li com a terreny urbanitzable a un personatge, Sheldon Adelson, que el New York Times titlla de “miserable”, i que vol demanar 4.000 milions d’euros als mateixos bancs que es neguen a deixar diners a les famílies i les empreses del país.

“Un personatge que ens ofereix tornar al  model que ens ha portat a la crisi: totxo, especulació immobiliària, precarietat laboral, i destrucció del territori, i a més, màfies, joc i prostitució”, ha recordat Bosch.

Durant la sessió de control al Ple del Parlament, el diputat ecosocialista ha interpel·lat al Conseller d’Agricultura i Ramaderia, Josep Maria Pelegrí, recorrent a arguments tant del Centre d’Estudis Comarcals, d’Unió de Pagesos, de la Taula del Tercer Sector o del Bisbat de Sant Feliu; que denunciaven que “el Baix Llobregat, amb el seu Parc Agrari, les zones humides, els aqüífers, el delta del Llobregat, té un alt valor natural i una riquesa que demana protecció. Si aquesta iniciativa tira endavant es produiria una ferida irreparable en aquest territori”.

“Aquests dies el Parc Agrari del Baix Llobregat ha celebrat 14 any però si s’instal·la Eurovegas, deixarà d’existir”, ha lamentat Bosch que ha recordat el que diuen militants de CiU: “Eurovegas és un monument a la misèria humana” o  el que han declarat membres del CONCA: “hipoteca la imatge de Barcelona com a plataforma per la cultura, la ciència, la innovació i la tecnologia, que són les armes amb les que hem de combatre; no amb les del joc”.

A més, Bosch també ha recordat que d’instal·lar-se aquí el macrocomplex d’oci es perdrien 3.000 llocs de treball que viuen directament o indirectament del Parc Agrari. “Recorda  què varen votar el president Mas i vostè al debat sobre agricultura de l’any 2010? Protegir  el sòl per a usos agraris, fer estudis d’impacte agrari en tots els projectes de transformació de sòl no urbanitzable en urbanitzable, o promoure els canals de venda de proximitat. Però enlloc d’això volen regalar-lo com a urbabnitzable a Sheldon Adelson, ha criticat el diputat d’ICV-EUiA.

Com a única resposta, el conseller d’Agricultura i Ramaderia, Josep Maria Pelegrí, ha emplaçat a ICV-EUiA a parlar amb l’exconseller d’Economia, Antoni Castells, sobre l’inici de les converses al voltant del projecte d’Eurovegas. Pelegrí ha respost així a una pregunta que li ha fet durant la sessió de control el diputat ecosocialista Jaume Bosch, sobre el futur del Parc Agrari del Baix Llobregat i les conseqüències que pot tenir en aquest espai la possible implantació d’Eurovegas.

Les respostes d’ahir del Conseller d’Agricultura

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Mitjà Natural de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, també va evitar ahir debatre sobre les possibles ubicacions que podrien acollir Eurovegas a Catalunya, si finalment el magnat Sheldon Adelson i Les Vegas Sands Corporation es decantessin per l’oferta catalana.

“La ubicació no està decidida i parlar d’hipòtesi de futur és prematur”, va respondre Pelegrí a la diputada del PSC Mónica Lafuente en comissió parlamentària, que li va demanar que fes una valoració sobre la possibilitat que Eurovegas s’instal·les en els terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat.

També va incidir en aquesta qüestió la diputada d’ICV-EUiA Hortènsia Grau,  tot i que la resposta que va obtenir del conseller  va ser similar: “Que jo sàpiga, la decisió no està presa”, va sentenciar Pelegrí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here