L’empresa Pro-activa Serveis Aquàtics ha iniciat un servei de prevenció, vigilància i salvament en 75 platges del litoral català on ha desplegat 238 socorristes que treballaran per evitar situacions de risc

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]s tracta del principal proveïdor privat a Catalunya de serveis de seguretat aquàtica a les platges. Els professionals de Pro-activa intervenen aquesta temporada en diversos municipis, entre els quals hi ha destinacions turístiques que registren una presència massiva de banyistes com Lloret de Mar, Sitges o Vilanova i la Geltrú.

A la costa barcelonina, Pro-activa està present a les platges de Badalona, Cubelles, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Castelldefels, Viladecans, el Prat del Llobregat, El Masnou, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Pineda de Mar i Malgrat de Mar. A la Costa Brava, gestiona la seguretat de les platges de Sant Antoni de Calonge, Sant Pere Pescador i Lloret de Mar. I a la Costa Daurada de les de Sant Carles de la Ràpita.

El dispositiu de seguretat consta d’un repertori de recursos preventius, de vigilància, assistència sanitària i evacuació, entre els quals destaquen 40 torres i 57 cadires, 15 motos, 9 embarcacions, 7 quads i 10 vehicles. Les platges han estat equipades amb ambulàncies de suport vital bàsic i desfibril·ladors automàtics, fet que les converteix en platges cardioprotegides.

Dels 238 socorristes que Pro-activa ha desplegat en aquestes 75 platges, 42 s’han incorporat a l’equip després d’haver fet els cursos formatius que imparteix Pro-activa per a la mateixa empresa o les administracions, i han estat contractats mitjançant les borses de treball dels ajuntaments, contribuint així a fomentar l’ocupació. Aquesta temporada l’empresa ha format 70 agents de vigilància i salvament.

El model de Pro-activa aposta també per la prevenció. Els socorristes donen constantment consells als banyistes per evitar els riscos relacionats amb el bany i el sol, i treballen per conscienciar-los sobre la necessitat de fer un ús adient de les platges i la necessitat de mantenir actituds responsables. La temporada passada l’equip va fer més de 64.000 advertiments als banyistes de les platges catalanes.

També organitza jornades formatives i sensibilitzadores, tan teòriques com pràctiques, per a joves i infants, elabora material de difusió amb recomanacions bàsiques de seguretat i promou campanyes de sensibilització als mitjans de comunicació. El model de Pro-activa també instal·la panells informatius a les platges que senyalitzen una ampli ventall de riscos i perills mitjançant un extens codi de pictogrames que destaquen per la seva fàcil comprensió, especialment per als qui no coneixen l’idioma.

D’altra banda, l’empresa també ofereix aquest estiu el servei d’acompanyament al bany per a persones amb mobilitat reduïda. Gairebé 1.500 persones grans o amb discapacitat podran trencar barreres i gaudir d’un bany al mar, amb els beneficis que els comporta, mitjançant cadires amfíbies adaptades i amb el suport dels professionals especialitzats de Pro-activa.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here