Rècord d’hectàrees cremades en 10 anys a la segona quinzena de juny. Es van declarar un total de 65 incendis durant la segona quinzena de juny, més del triple que la mitjana del decenni Barcelona

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]ls focs forestals que es van declarar a la demarcació de Barcelona la segona quinzena de juny van batre el rècord d’hectàrees cremades en aquest període del decenni 2002-2011. En total es van declarar un total de 65 incendis durant la segona quinzena de juny, més del triple que la mitjana del decenni, situada en 20,1 incendis. D’aquests, 38 focs van ser forestals i van cremar un total de 975,12 hectàrees, el valor màxim en 10 anys.

Gairebé el 80% de la superfície cremada pels focs de la segona quinzena de juny (759 hectàrees) va ser agrícola, 135 hectàrees cremades corresponen a arbrada, 77,6 hectàrees corresponen a matolls i 3,45 hectàrees cremades són de terreny improductiu. Dels 65 incendis que hi va haver durant la segona quinzena de juny, 13 van tenir lloc a la comarca de l’Anoia, 12 al Maresme, 11 al Penedès-Garraf, 8 al Baix Llobregat, 7 a Osona, 5 al Vallès Oriental, 5 al Vallès Occidental i 4 al Bages.

Aquestes dades han estat recollides a través del Pla d’Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona d’aquest estiu 2012, que consta de 97 rutes de vigilància, cadascuna d’elles dotada d’una unitat mòbil que recorre més de 400.000 hectàrees de boscos de les comarques de Barcelona. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agroforestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here