La retransmissió de l’òpera es portarà a terme demà dimarts 10 de juliol a les 21.30 hores

CineBaix (C/ Joan Batllori, 21 de Sant Feliu de Llobregat) ofereix als amants i aficionats a l’òpera de la comarca, demà dimarts 10 de juliol a les 21.30 hores, la possibilitat de viure en directe una experiència única amb la retransmissió en directe de la tragedia lírica de Vicenzo Bellini Norma des del Teatro Antico di Taormina, a Sicília. El teatre, construït  el segle VII a.C., és cada estiu la llar del Taormina Arte Festival, on l’audiència pot gaudir de les vistes del mar Jònic i el mont Etna mentre gaudeix de l’òpera.

Norma, escrita per Vincenzo Bellini, a l’edat de 30 anys, es va convertir en el seu èxit més gran, i està considerada un exemple de l’altura de la tradició del bel canto. El paper principal sol considerar-se un dels més difícils del repertori per a soprano i inclou la famosa ària Casta diva.

La trama gira entorn de l’amor que sent la sacerdotessa Norma per Pollione, procònsol romà. Ell, pare dels seus fills, estima una altra dona, Adalgisa, també sacerdotessa. L’enfrontament entre ambdues se simbolitza en el cèlebre duet Mira O Norma. Abans que s’alci el teló, la sacerdotessa Norma, filla del cap dels druides Oroveso, és l’amant secreta del procònsol Pollione, del qual ha tingut dos fills, custodiats per la fidel Clotilde mentre la resta no ho sap. El romanç fa que Norma tracti per tots els mitjans de fer callar la rebel·lió contra Roma, esperant que s’estableixi la pau entre els dos pobles per així no perdre el seu estimat.

La direcció de Norma en l’actuació de demà va a càrrec d’Enrico Castiglione, amb Daniela Dessi, Gregory Kunde, Geraldine Chavaut, Dario Russo i Maria Motta com a intèrprets, i la participació del Coro Lirico Siciliano i de l’Orchestra Bellini Opera Festival.

La retransmissió en directe i via satèlit de Norma té una durada de 3 hores i el preu de l’entrada és d’11€ per als socis de CineBaix i de 13€ per als no socis en la venda anticipada; i de 14€ per als socis de CineBaix i de 16€ per als no socis el mateix dia de la retransmissió.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here