Els treballadors i treballadores de Rotocayfo han desconvocat les vagues previstes per a aquesta setmana com a mostra de bona voluntat durant les negociacions amb l’empresa

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]antenen, però, les jornades de vaga de les properes dues setmanes. La negociació sobre el conveni col·lectiu i els acomiadaments acabarà divendres i en el cas de no arribar a cap acord,  el conflicte s’elevaria al Tribunal Laboral de Conciliació, Mediació i Arbitratge de Catalunya.

Així ho va comunicar el comitè d’empresa divendres passat, durant la reunió que van mantenir els treballadors amb els alcaldes de Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i Pallejà. Els tres ajuntaments es comprometen a mantenir la pressió sobre Rotocayfo per esclarir el futur de la fàbrica. La trobada, celebrada a Sant Vicenç dels Horts, va servir per informar la plantilla sobre els contactes mantinguts amb l’empresa.

L’alcalde de Sant Vicenç, Oriol Junqueras, va informar els treballadors que el grup Impresia els ha demanat “temps”, davant l’oferiment dels alcaldes de fer de mediadors per ajudar a assolir un acord amb la plantilla sobre el futur de la planta. Els batlles van acordar mantenir “la pressió sobre l’empresa per aconseguir una reunió amb els representants dels treballadors”, a més d’establir una comunicació directa entre els tres consistoris i el comitè d’empresa.

Junqueras reconeix el limitat marge de maniobra dels ajuntaments en assumptes laborals, però confia repetir els bons resultats de la negociació de Fercable, on l’Ajuntament va mediar fins a aconseguir un acord aprovat per la plantilla.

Els alcaldes de Molins de Rei, Xavi Paz, i de Pallejà, Ismael Álvarez, van mostrar la seva preocupació pel futur de l’antiga Printer. El batlle de Pallejà va recordar que ell mateix havia format part de la plantilla temps enrera. La trobada de divendres a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts també va comptar amb la participació de representants sindicals de CCOO, UGT i USOC del Baix Llobregat.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here