Els comerços podran obrir un màxim de 90 hores a la setmana, en comptes de les 72 actuals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la liberalització dels horaris comercials i del calendari de rebaixes, segons ha anunciat el ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos. De Guindos ha indicat que tots els comerços podran obrir un màxim de 90 hores a la setmana durant els dies laborals, en comptes del límit actual de 72 hores.

El ministre ha anunciat la “plena llibertat horària” per als comerços de menys de 300 metres quadrats i que s’eliminarà la possibilitat que tenen les autonomies de reduir aquest límit a 150 metres quadrats. Així mateix, es permetrà que les botigues obrin un mínim de 10 diumenges o festius a l’any, en comptes dels 8 actuals.

Els comerços de les zones turístiques podran obrir un màxim de 16 dies festius a l’any, en comptes dels 12 actuals i les comunitats autònomes hauran d’autoritzar els municipis que reuneixin determinades característiques per classificar-los com a turístics.

Representants de les organitzacions comercials, sindicats i associacions de botiguers van signar un manifest sectorial contra la liberalització dels horaris comercials

El comerç català va triar el Parlament per escenificar unitat contra el decret llei del Govern espanyol, el dia 4 de juliol.

En el manifest que van llegir, destaca que els horaris comercials catalans “ja són dels més extensos d’Europa” i que no es pot dir que l’ampliació beneficiarà l’activitat turística. Els comerciants creuen que el consum i la renda familiar no augmentaran a causa de l’ampliació dels horaris comercials i tampoc no generarà més llocs de treball.

En canvi, els botiguers i comerciants de Sant Just consideren que la liberalització d’horaris afectarà poc el municipi

La liberalització dels horaris comercials afectarà poc els comerços de Sant Just, segons ha assegurat Júlia Duran, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Sant Just a Ràdio Desvern. Duran, considera que la mesura tindrà més repercussió a les grans superfícies.

Júlia Duran opina que els clients del petit comerç tampoc comprarien els dies festius si poguessin fer-ho.

La presidenta de la UBIC assegura que el model comercial de Sant Just ha resistit bé la crisi, ja que es basa en la proximitat entre client i venedor. La Unió de Botiguers i Comerciants està planejant noves campanyes per incentivar que les persones de Sant Just es quedin a casa a l’hora de comprar.

Tot i això, Júlia Duran no amaga que una rebaixa de la pressió fiscal ajudaria molt el petit comerç.

 

 

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here