Sánchez-Camacho assegura que l’increment de l’IVA no és “per caprici” sinó una mesura per “sobreviure”, a la trobada que ha reunit a tots els alcaldes i regidors de la formació a Catalunya

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que l’increment de l’IVA, entre les d’altres mesures que ha aprovat aquest divendres el Consell de Ministres, no és “per caprici” sinó per tal que l’estat espanyol pugui “sobreviure”. Sánchez-Camacho ha justificat les “decisions inaplaçables” de Madrid davant la “gravetat” de la situació econòmica.

A més, la líder dels populars ha replicat al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, que la negociació per Catalunya passa per Madrid i no per Brussel·les perquè “la nació és l’espanyola”.

En aquesta mateixa línia, la líder del PPC ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, més “sentit comú, sentit d’estat i sentit d’Espanya”. La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat que les mesures que ha aprovat l’executiu de Mariano Rajoy, són “inaplaçables”, s’havien de fer “sí o sí” perquè d’altra manera l’estat espanyol “no podia mantenir-se, ni sobreviure ni garantir la confiança” d’Europa a Espanya. “Quan ens critiquin i diguin que el PP apuja l’IRPF, l’IVA, abaixa els sous i no paga l’escola bressola, digueu que no ho fem per caprici, no ho voldríem fer, voldríem abaixar impostos i fer polítiques d’estímul de creixement i d’impuls a l’ocupació”. No ho fan, diu Sánchez-Camacho, perquè “el deute és monumental”.

La líder dels populars catalans ha animat els militants del partit a que no “s’amaguin” i expliquin a la gent perquè s’han d’aplicar aquestes mesures. Durant la clausura de la Intermunicipal catalana a Castelldefels, Sánchez-Camacho ha lamentat que els populars “hagin de deixar d’aplicar el programa electoral”, però ha insistit que no és “perquè el partit vulgui sinó perquè Espanya està en una situació gravíssima i necessitem prendre mesures per sobreviure”.

Sánchez-Camacho ha aprofitat també per replicar les declaracions del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell. La líder dels populars li ha replicat que les negociacions per a Catalunya s’articulen a través de Madrid i no a través de Brussel·les perquè la Unió Europa negocia amb l’estat. “Es volen fer a la idea que a Catalunya és Espanya i que Europa negocia amb el govern d’Espanya, que Europa és una Europa de nacions i que la nació és l’espanyola?”, ha qüestionat la líder dels populars enmig d’aplaudiments.

A més ha reclamat al Govern que “faci autocrítica” i que abandoni “el discurs permanent” contra l’estat espanyol. En aquesta mateixa línia Sánchez-Camacho ha reclamat al president de la Generalitat, Artur Mas, que tingui “sentit comú, sentit d’estat i sentit d’estat d’Espanya”. Li ha retret la centrifugació de dèficit que critiquen els convergents; i li ha reclamat que aposti pel “fer pinya”, que “entenguin que el deute és de tots i que per una vegada s’oblidin del repartiment de comunitats”.

I ha insistit un cop més que el Govern, davant la quarta onada de retallades que es perfil, encara pot retallar “subvencions a empreses públiques deficitàries” que podrien servir, ha dit, per pagar serveis socials bàsics. Aquest “és l’ajust que li cal a Catalunya”

A més, Sánchez-Camacho ha fet una crida a la “serenitat, convicció, tranquil·litat i fermesa” de les bases davant les manifestacions davant de les seus de partits polítiques, entre els quals la del carrer Urgell de Barcelona. Ha “condemnat” els fets i ha reclamat “ser comprensius” amb el malestar de la gent que pateix els efectes de la crisi. “Tothom té dret a manifestar-se però de forma democràtica i cívica”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here