Entrevista a Oriol Junqueras, president d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts

Oriol Junqueras és llicenciat en llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Història del Pensament Econòmic. És professor a la UAB d'”Història premoderna de l’Àsia Oriental” i “Les bases del Món Modern”. Junqueras va ser Eurodiputat del 2009 al 2011 i des de l’octubre de 2011 és el President d’ERC. Pel que fa a la política municipal, després d’anys de treball a l’oposició, la candidatura Junts per Sant Vicenç va obtenir 6 regidors i gràcies a una coalició amb CiU i ICV, és alcalde de Sant Vicenç -la seva ciutat des que tenia tan sols dos anys d’edat- des del juny del 2011. 

Què és per a tu el Baix Llobregat?

Doncs una comarca que té com a centre geogràfic Sant Vicenç dels Horts… I per tant la meva comarca de tota la vida, i l’àmbit econòmic, geogràfic, cultural i històric on ens sentim còmodes i reconeguts. I ens agradaria que Sant Vicenç dels Horts hi jugués un paper tan rellevant com fos possible. I amb tota la modèstia del món i espero que també amb tota la simpatia, i que sigui interpretat des d’aquest punt de vista, ens agradaria jugar un paper molt rellevant com a mínimm al Baix Llobregat central.

La independència és un objectiu a curt termini?

El que és un objectiu a curt termini és la voluntat dels ciutadans de Catalunya. Els ciutadans de Catalunya han de poder decidir el que volen, i esperem que sigui així. han de poder decidir si els seu 1r objectiu és la independència, o no… o el que sigui. I decidiran en quin termini ho volen aconseguir. Des del meu punt de vista, que soc partidari d’una república catalana dins del marc de la Unió Europea, una república catalana que tingui les millors relacions possibles amb el seu entorn i per tant, com no, amb l’estat espanyol, doncs és un objectiu a curt termini perquè estic convençut que seria bo pels nostres ciutadans, que els ciutadans de Catalunya viurien molt millor. I els ciutadans de catalunya tenim tot el dret del món a decidir sobre el nostre futur i el decidirem com creiem oportú, ja sigui amb una república o no, o seguir com estem. Per tant, és tan senzill com que som demòcrates i atès que ho som, volem que siguin els ciutadans de catalunya els que decideixin.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt