Ocupa la sisena posició del rànquing provincial i la primera del Baix en atreure empreses d’excel·lència

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]splugues ocupa la sisena posició de l’índex global de 26 municipis de la província de Barcelona en potencial per atreure activitats econòmiques d’excel·lència, només per darrere de Sant Cugat, Cerdanyola, Barcelona, Vic i Sabadell. La ciutat destaca, per tant, per ser la localitat del Baix Llobregat amb més atractiu per instal·lar aquest tipus d’empreses.

Així ho indica l’estudi Sistema Municipal d’Indicadors d’Excel·lència Empresarial realitzat per l’Institut de Recerca Econòmica Aplicada (IREA) de la Universitat de Barcelona (UB) i que aporta dades del 2011. L’informe té en compte diversos indicadors socioeconòmics, com el capital humà, la disponibilitat i preu del sòl, les infraestructures locals, l’accessibilitat, el nivell impositiu, l’existència de clústers empresarials, el dinamisme econòmic, la qualitat de vida i medi ambient, i la innovació.

Esplugues destaca sobretot en infraestructures (telecomunicacions, de transport i energètiques), on obté la puntuació més alta de la província.

A més, la ciutat es troba per sobre de la mitjana també en accessibilitat, nivell impositiu, clústers empresarials i qualitat de vida i medi ambient. Esplugues és un dels vuit municipis que compten amb una puntuació global positiva. En concret, 0,308, no gaire lluny del cinquè, Sabadell (0,419), i del quart, Vic (0,634). La població dels 26 municipis analitzats representa el 72,2% de la població total de la província i acullen el 75% dels llocs de treball.

 

Foto titular: web de l’Ajuntament d’Esplugues

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here