Es tracta de les localitats del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental declarades com a zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Direcció General de Protecció Civil ha recomanat a 40 municipis que evitin les obres de construcció, rehabilitació i demolició per no empitjorar la qualitat de l’aire que s’ha vist agreujada per l’incendi de l’Alt Empordà. Es tracta d’una quarantena de localitats del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental i Oriental declarades com a zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric per partícules en suspensió. L’objectiu és evitar totes aquelles activitats que puguin augmentar les partícules en suspensió i agreujar la situació de la qualitat de l’aire, que ja s’ha vist afectada pel fum que arriba des de l’Alt Empordà, i per això es demana que es posposin les obres sempre que sigui possible. Protecció Civil ha recomanat no portar a terme aquelles obres que no siguin necessàries i que es puguin programar per una alta data. En el cas que no es puguin posposar ha dit que “caldrà aplicar les mesures de prevenció i correcció més estrictes possibles”.

Entre aquestes, està cobrir les façanes amb lones, instal·lar tubs encapsulats i embolicar-los amb lones i efectuar la descàrrega de runes o materials que provoquin pols a contenidors tancats amb lones o dispositius d’eficàcia similar. L’objectiu final és minimitzar l’emissió de partícules en la càrrega i manipulació d’aquest tipus de materials.

També recomanen escombrar, aspirar i fer ruixats amb aigua amb la periodicitat necessària per minimitzar la formació de possibles núvols de pols, adequar l’alçada dels apilaments perquè no superi l’alçada dels sistemes físics instal·lats, cobrir completament el material que provoca pols que transporten camions i controlar que l’alçada de la càrrega és inferior a l’alçada del contenidor del vehicle de transport, així com limitar i complir la velocitat màxima de circulació d’aquests vehicles per l’interior del recinte de l’obra pública a 20 kilòmetres per hora.

Aquestes recomanacions entren en vigor aquest dilluns i fins que els nivells de partícules en suspensió retornin als nivells habituals. Els municipis afectats són Badalona, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet del Barcelonès i Castelldefels, Cornellà, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans del Baix Llobregat.

Al Vallès Occidental els municipis afectats són Badia, Barberà, Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Perpètua de la Mogoda i Terrassa. Al Vallès Oriental són Granollers, La Llagosta, Martorelles, Mollet, Montmeló, Montornès, Parets i Sant Fost de Campsentelles.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here