Un centenar d’empleats s’han concentrat davant la planta de Martorelles i no descarten anar a la vaga

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]U[/dropcap]n centenar de treballadors de l’empresa Cobega, dedicada a l’embotellament de la Coca-cola, han fet una aturada d’una hora i s’han concentrat davant la planta de Martorelles (Vallès Oriental) per reclamar l’augment de l’IPC en els sous. D’aquesta manera, continuen les protestes que van començar el 6 de juliol. La direcció ofereix un augment del 0,8 en els salaris, molt per sota del 2,5% que marca l’IPC. L’augment de l’any anterior va ser de l’1%, també per sota del que hauria correspost. Els treballadors tenen previst fer noves aturades i no descarten anar a la vaga si l’empresa no canvia d’actitud. Cobega compta amb uns 700 treballadors a les diferents plantes de Catalunya. El president del comitè intercentres de Cobega a Catalunya, Miquel Joanós, ha admès que aquesta reivindicació pot semblar estranya en temps de crisi, però també ha recordat que Cobega porta tres anys consecutius assolint rècords en les xifres de benefici. De moment, els treballadors tenen previst fer aturades el dilluns, dimecres i divendres d’aquesta setmana i de la pròxima en tots els centres Cobega de Catalunya. No descarten anar a la vaga si no hi ha un canvi d’actitud de l’empresa.

Segons Miquel Joanós, els treballadors van acceptar l’any passat un augment d’un 1% perquè l’empresa estava immersa en un procés de fusió amb les set companyies embotelladores de l’Estat i Portugal. El president del comitè ha explicat que la fusió ja és un fet i que Cobega liderarà la nova empresa resultant, que començarà a funcionar a partir de setembre. “Nosaltres ja vam fer el sacrifici”, ha indicat.

Les aturades d’aquest dilluns també estaven convocades a tots els centres. Tot i així, la convocatòria no ha tingut resposta a la seu coporativa d’Esplugues de LLobregat. En aquestes oficines hi treballen persones que gestionen els departaments de direcció, finances, recursos humans, serveis comercials, relacions externes, enginyeria i qualitat, segons informa l’empresa al seu web.

Cobega compta amb uns 700 treballadors a Catalunya, 450 dels quals estan a la planta embotelladora de Martorelles. La oficines d’Esplugues en tenen 250. La resta estan a les plantes comercials de Girona, Lleida i Tarragona. Els treballadors preveuen continuar amb aquestes mobilitzacions fins dimarts vinent als centres de Martorelles i Esplugues. La pròxima reunió entre comitè intercentres i direcció està prevista per la setmana vinent.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here