Warning: array_replace_recursive(): Argument #2 is not an array in /usr/home/elbaix.cat/web/wp-content/plugins/addthis/backend/AddThisPlugin.php on line 642

Representants de la ciència catalana envien una carta contra Eurovegas al conseller d’Economia

Representants de la ciència catalana envien una carta contra Eurovegas al conseller d’Economia

En aquesta carta dirigida a Mas-Colell, denuncien que el macroprojecte fomentarà el turisme de baixa qualitat i l’especulació

Més d’una vintena de reconegudes personalitats científiques de Catalunya, han expressat el seu rebuig a Eurovegas en una carta que van enviar el divendres passat al conseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell.

La carta defensa que “Eurovegas ens allunya radicalment del camí del desenvolupament econòmic i social”.

Totes les persones que han signat aquest posicionament, reben finançament del European Research Council, un organisme de la Unió Europea que subvenciona les millors investigacions a nivell d’Europa, mitjançant una beca o subvenció específica.

Aquestes personalitats del món científic consideren que l’aposta del Govern per Eurovegas significa renunciar a un model de creixement econòmic fonamentat en el coneixement, i apostar per el model del “turisme de baixa qualitat” i de la “especulació immobiliària”.

Els experts apunten també al perill de destruir delta del Llobregat, que consideren serie una pèrdua irreparable, per el seu gran valor mediambiental, ecològic, faunístic i paisatgístic.

Així mateix, consideren que és inacceptable que una empresa privada “demani un conjunt de lleis fetes a mida”, en referència als canvis legislatius sol·licitats per el magnat nord-americà i propietari de Las Vegas Sands, Sheldon Adelson.

La carta finalitza avisant a Mas-Colell de que el model de creixement basat en la ciència i la tecnologia perilla si s’aposta per Eurovegas.

 

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt