En aquesta carta dirigida a Mas-Colell, denuncien que el macroprojecte fomentarà el turisme de baixa qualitat i l’especulació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]M[/dropcap]és d’una vintena de reconegudes personalitats científiques de Catalunya, han expressat el seu rebuig a Eurovegas en una carta que van enviar el divendres passat al conseller d’Economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell.

La carta defensa que “Eurovegas ens allunya radicalment del camí del desenvolupament econòmic i social”.

Totes les persones que han signat aquest posicionament, reben finançament del European Research Council, un organisme de la Unió Europea que subvenciona les millors investigacions a nivell d’Europa, mitjançant una beca o subvenció específica.

Aquestes personalitats del món científic consideren que l’aposta del Govern per Eurovegas significa renunciar a un model de creixement econòmic fonamentat en el coneixement, i apostar per el model del “turisme de baixa qualitat” i de la “especulació immobiliària”.

Els experts apunten també al perill de destruir delta del Llobregat, que consideren serie una pèrdua irreparable, per el seu gran valor mediambiental, ecològic, faunístic i paisatgístic.

Així mateix, consideren que és inacceptable que una empresa privada “demani un conjunt de lleis fetes a mida”, en referència als canvis legislatius sol·licitats per el magnat nord-americà i propietari de Las Vegas Sands, Sheldon Adelson.

La carta finalitza avisant a Mas-Colell de que el model de creixement basat en la ciència i la tecnologia perilla si s’aposta per Eurovegas.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here