Aigües Ter-Llobregat incrementa fins a un 10% la tarifa d’abastament d’aigua

Aigües Ter-Llobregat incrementa fins a un 10% la tarifa d’abastament d’aigua

La mesura suposarà un augment mitjà d’entre 1,5 i 2 euros al mes, i segons fonts de l’empresa, aquest increment és necessari per eliminar el seu dèficit

El consell d’administració d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha aprovat aquest dimecres l’actualització de la tarifa d’abastament d’aigua en alta que comportarà un augment del rebut final de l’aigua per a les persones usuàries de l’àrea metropolitana de Barcelona d’entre el 2 i el 10%. Aquesta mesura representarà un augment mitjà entre 1,5 i 2 euros al mes.

Aquesta tarifa no repercuteix de manera directa en els ciutadans, sinó que és matèria primera per a les empreses subministradores. Segons l’empresa, la mesura permetrà reequilibrar les finances de l’empresa pública i començar a reduir el deute que supera els 660 MEUR. A més, se suma al pla de reducció de costos de la companyia que en el darrer any han disminuït un 18%.

Segons el departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta decisió permet adequar el preu de l’aigua al seu cost de captació, potabilització i distribució en alta, donant compliment als reiterats acords que des de l’any 2007 el consell d’administració d’ATLL ha pres, sense que s’haguessin arribat a aplicar, acumulant un retard de més de 5 anys.

A més, Territori informa que en aquest període de temps s’han fet noves infraestructures (dessalinitzadora del Llobregat, connexió Trinitat-Fontsanta, millores en les potabilitzadores d’Abrera i Sant Joan Despí, entre d’altres), que han comportat un augment dels costos, els quals no s’han repercutit en el rebut, tal i com estableix la Directiva marc de l’aigua europea.

 

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt