La mesura suposarà un augment mitjà d’entre 1,5 i 2 euros al mes, i segons fonts de l’empresa, aquest increment és necessari per eliminar el seu dèficit

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l consell d’administració d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha aprovat aquest dimecres l’actualització de la tarifa d’abastament d’aigua en alta que comportarà un augment del rebut final de l’aigua per a les persones usuàries de l’àrea metropolitana de Barcelona d’entre el 2 i el 10%. Aquesta mesura representarà un augment mitjà entre 1,5 i 2 euros al mes.

Aquesta tarifa no repercuteix de manera directa en els ciutadans, sinó que és matèria primera per a les empreses subministradores. Segons l’empresa, la mesura permetrà reequilibrar les finances de l’empresa pública i començar a reduir el deute que supera els 660 MEUR. A més, se suma al pla de reducció de costos de la companyia que en el darrer any han disminuït un 18%.

Segons el departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta decisió permet adequar el preu de l’aigua al seu cost de captació, potabilització i distribució en alta, donant compliment als reiterats acords que des de l’any 2007 el consell d’administració d’ATLL ha pres, sense que s’haguessin arribat a aplicar, acumulant un retard de més de 5 anys.

A més, Territori informa que en aquest període de temps s’han fet noves infraestructures (dessalinitzadora del Llobregat, connexió Trinitat-Fontsanta, millores en les potabilitzadores d’Abrera i Sant Joan Despí, entre d’altres), que han comportat un augment dels costos, els quals no s’han repercutit en el rebut, tal i com estableix la Directiva marc de l’aigua europea.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here