Castelldefels ha estat guardonada com a Ciutat Europea de l’Esport a Espanya per a l’any 2013 en aconseguir una excel·lent valoració del Comitè d’Avaluació de l’Association for European Capitals and Cities of Sport (ACES) que ha visitat la ciutat durant tres dies

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]P[/dropcap]er ACES “la ciutat de Castelldefels és tot un exemple de política i gestió municipal en matèria esportiva”. Castelldefels compartirà el premi amb Lorca (Múrcia) i Estepona (Màlaga), que han estat triades també. La Ciutat Europea de l’Esport és una designació que busca que les administracions locals compleixin un paper fonamental i decisiu en l’elaboració d’una política esportiva que contribueixi a millorar el nivell general de salut dels habitants d’un país, a través de la cultura de la salut i l’exercici físic.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes ha comentat que “Castelldefels és una ciutat que aquesta implicadísima amb l’esport. Una ciutat de 63.000 habitants que estima i treballa per l’esport i el turisme. Per a nosaltres ser Ciutat Europea de l’Esport 2013 és un prestigi i un honor “. Castelldefels és una ciutat que sempre ha apostat per l’esport des de les Olimpíades del 92 amb el Canal Olímpic fins avui.

Reyes ha assenyalat la platja de la ciutat com un altre punt destacat en la pràctica de l’esport a la ciutat “per a nosaltres la platja no només és un atractiu turístic, sinó també un equipament esportiu més on milers de ciutadans i turistes, realitzen tot tipus d’esports.” El president de Aces Europa, Gian Francesco  Lupattelli, ha declarat que “Castelldefels ha fet una bona feina. Té la capacitat i el valor d’ una Ciutat Europea de l’Esport. Ser designada Ciutat Europea de l’Esport és un valor polític, en què s’obliga als ajuntaments a treballar per la promoció de l’esport a les seves ciutats”.

L’europarlamentari, Santiago Fisas, que ha estat el promotor de la candidatura de Castelldefels com a Ciutat Europea de l’esport per al 2013, ha aclarit que “aquest reconeixement no es dóna només per la organització d’uns esdeveniments, ni només per unes instal·lacions, sinó per la voluntat de promoure l’esport de base”. Fisas ha destacat que “el que es prioritza per atorgar aquest guardó  a una ciutat és el treball de tota la població per a la promoció de l’esport, des de les escoles a la gent gran”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here