L’alcalde ha enviat una carta a la directora de la infraestructura on li demana justificacions pels aterratges de dissabte a la tercera pista, una operativa que va comportar un increment de la contaminació acústica a la ciutat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, ha traslladat a la directora de l’Aeroport de Barcelona-El Prat, Sonia Corrochano, la seva inquietud pels canvis d’operativa que van tenir lloc el passat dissabte, quan era prevista la calibració d’algunes de les capçaleres de la instal·lació.

Aquell dia es va fer servir la tercera pista per aterrar, entre les 12.50 i les 13.30 h, fet que va provocar repetitives i greus molèsties pels veïns i veïnes de Gavà. L’alcalde ha mostrat la seva disconformitat  amb  la gestió de pistes  emprada:  “No entenem que per qüestions, en principi, rutinàries com són les calibracions s’hagi fet servir una configuració que atempta contra el territori.

Sempre hi  ha la possibilitat d’ajornar aquests treballs fins que les condicions meteorològiques permetin respectar la configuració menys lesiva pels veïns i veïnes”. Joaquim Balsera li ha recordat que els aterratges per la tercera pista només s’han utilitzat en casos molt excepcionals d’averia en pista ja que es va acordar no fer servir aquesta operativa.

Davant els fets de dissabte, l’alcalde ha demanat explicacions sobre els motius que van obligar a fer servir la tercera pista per aterrar i que va impossibilitar fer servir la resta de configuracions. Balsera ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de compaginar el bon funcionament i el desenvolupament de l’Aeroport amb la qualitat de vida de l’entorn: “Puc afirmar  que aquest equilibri és la tònica majoritària però considero que situacions com les de dissabte passat són evitables i no haurien de tornar-se a repetir”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here