Las Vegas Sands ha presentat un informe mediambiental en el que destaca les “importants” inversions que realitza per construir de manera sostenible. Paral·lelament la Plataforma Aturem Eurovegas i Directa han realitzat un estudi del que es desprèn tot el contrari

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]egons l’informe, al que ha accedit l’Agència EuropaPress, la companyia destaca que la protecció mediambiental “més que una idea” és “una manera de fer el seu negoci” i que la “responsabilitat amb el planeta és tan important” per a ells com el seu “compromís amb el confort i el benestar”  tant de les persones que s’allotgen a les seves instal·lacions, com de les persones que hi treballen.

En aquest sentit, han destacat que l’empresa té una estratègia “dissenyada per a ajudar a minimitzar el nostre impacte ambiental”. Així, fan referència a la seva inversió en tecnologies ecològiques innovadores com els panells solars, els sistemes de nanofiltració (en el tractament d’aigua) i el sistema de gestió d’edificis avançats. Aquesta estratègia l’han aplicat en “totes les seves operacions globals”, tant en els projectes americans com en els de Singapur i Macao.

Sheldon Adelson, va presentar l’informe amb una carta on argumenta que el programa de la companyia es basa en aquesta sostenibilitat i que s’han establert com objectiu abans de l’any 2015, la reducció de les emissions de carboni, de l’ús de l’aigua i dels seus residus.

En la mateixa línia, expliquen que estan incorporant “paisatges naturals” en el disseny de les seves construccions, com l”Skypark’ del Marina Bay Sands a Singapur, on van col·locar 250 arbres en les teulades de tres gratacels, per construir un parc “a les alçades”. L’estudi també fa èmfasi en que el 95% de l’acer emprat en la construcció del The Palazzo, a Las Vegas, era reciclat.

Les conclusions de l’estudi publicat per la Plataforma Aturem Eurovegas i el setmanari Directa, s’oposen frontalment a aquesta idea

La plataforma Aturem Eurovegas i Directa han editat 100.000 exemplars d’una revista en contra d’Eurovegas, en la que es relata la riquesa natural del Delta del Llobregat que Eurovegas destruiria, es posa en valor l’activitat agrícola que es desenvolupa a la zona -amb la construcció del macrocasiono es perdrien uns 3000 llocs de treball vinculats a l’agricultura-, i s’hi destaca la possibilitat de crear llocs de treball sense trinxar el territori, entre d’altres.

Una vintena de persones expertes han participat de forma desinteressada en la redacció i confecció de la publicació, que persones voluntàries estan repartint als municipis del Baix Llobregat on s’estudia la instal·lació d’Eurovegas. Els promotors de la iniciativa asseguren que el projecte suposaria cobrir de ciment 800 hectàrees agrícoles i naturals per a instal·lar-hi un macrocomplex vinculat al joc.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here