ICV-EUiA i ERC es plantegen demanar el suport del PSC per forçar la convocatòria del Ple si el Govern continua mostrant-se “opac” en les negociacions amb Adelson

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Junta de Portaveus ha deixat en ‘stand by’ la convocatòria d’un Ple específic perquè el Govern i els grups parlamentaris es pronunciïn sobre el projecte d’Eurovegas. Un Ple que han reclamat insistentment ICV-EUiA i ERC i al qual ha donat suport aquest dijous el PSC i també C’s.

Tot i això, la negativa de CiU i el fet que el PPC no s’hagi definit, ha posposat la decisió. Tant republicans com ecosocialistes han insistit en la necessitat que el Ple se celebri abans que l’empresa promotora del projecte decideixi quina serà la ubicació definitiva d’Eurovegas, i han plantejat la possibilitat de demanar el suport d’un tercer grup perquè la convocatòria del Ple sigui obligatòria.

“Seria molt trist que el Parlament decidís fer un Ple quan la decisió de l’empresa americana ja estigui presa. Ens sembla que per una mínima dignitat nacional hauríem d’intentar que el Parlament debatés, es posicionés i conegués el projecteabans que el senyor Adelson decideixi què fer amb el nostre territori”, ha destacat la portaveu ecosocialista, Dolors Camats.

Tant Camats com la portaveu d’ERC, Anna Simó, s’han queixat de “l’opacitat” del Govern i han denunciat la situació de desinformació dels diputats catalans. Simó ha lamentat, a més, que enlloc de ser el Govern qui fixi les condicions perquè Eurovegas pugui instal·lar-se en territori català, estigui “anant al darrere del senyor Adelson perquè vingui aquí i després ja es modificaran les lleis”. La portaveu republicana lamenta que sense haver donat cap informació a la resta de partits, CiU ja tingui la majoria parlamentària assegurada per fer aquestes modificacions legislatives, “almenys” amb el suport del PPC.

Tant ICV-EUiA com ERC confien que el Ple sobre Eurovegas acabi desencallant-se durant el mes de setembre, però si no ho fa no descarten buscar la complicitat d’altres grups perquè la seva convocatòria sigui obligatòria. Avançant-se als esdeveniments, ICV-EUiA ja ha presentat la sol·licitud de compareixença de tots els consellers del Govern perquè informin, en les respectives comissions, de com afectarà la hipotètica construcció d’Eurovegas a Catalunya.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here