La UGT denuncia que si s’aplica la retallada el salari d’alguns dels treballadors/es estarà per sota dels 800 euros mensuals

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]ls treballadors i treballadores de SIRESA, ubicada a Gavà, han denunciat que la direcció de l’empresa vol aplicar-los la retallada salarial als funcionaris aprovada pel Govern de l’Estat.

SIRESA forma part del Grup TERSA, una empresa pública especialitzada en seleccionar, tractar, controlar, gestionar i valoritzar els residus que es generen en els municipis de l’entorn metropolità. En concret, l’accionariat de TERSA es distribueix entre Barcelona de Serveis Municipals i l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus.

“Ens estan aplicant les retallades de funcionaris però no ho som, simplement perquè el capital de l’empresa és públic”, ha lamentat Rafa Rodríguez, responsable de la secció sindical de la UGT a l’empresa.

La Direcció de SIRESA ha comunicat al Comitè d’Empresa que aplicarà la retallada salarial per als empleats públics aprovada pel Govern de l’Estat en les nòmines de setembre a desembre i en la paga de Nadal.

El salari aproximat dels treballadors i treballadores que fan la recollida de residus a l’entorn metropolità és de 1.000€ mensuals i el Comité d’Empresa denuncia que aquesta retallada salarial farà que les retribucions d’alguns treballadors/es no arribin als 800€ mensuals, i aquells amb contractes a temps parcial estaran per sota dels 400€.

A primers de setembre la plantilla té previst celebrar una assemblea per decidir les accions a prendre, tant des del punt de vista jurídic com de mobilitzacions. A més, el Comité ha expressat se suma a les protestes que puguin organitzar els treballadors i treballadores de les altres empreses de recollida de residus de TERSA i de Barcelona Serveis Municipals (B:SM).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here