Herrera ha avançat en una entrevista a l’Àgència Efe, que el seu partit ha enviat una carta al promotor d’Eurovegas, Sheldon Adelson, on l’adverteix que revocarà tots els avantatges legals que pugui aconseguir per instal·lar el macrocomplex d’oci a Catalunya

“En el cas d’ICV, en tant que força política amb presència institucional, el volem advertir que inclourem en el nostre programa electoral la derogació o modificació de qualsevol llei que el Parlament pugui aprovar en els pròxims mesos per fer possible la instal·lació d’Eurovegas a Catalunya”, diu Joan Herrera en la missiva a la que ha tingut accés Efe.

“Això implica que en la pròxima legislatura ICV presentarà iniciatives legislatives per fer enrere tot l’entramat legal que haurà permès l’inici del seu projecte”, diu el dirigent ecosocialista en la carta que, segons Herrera “acabarà de persuadir” Adelson en la seva decisió de no instal·lar a Catalunya un projecte que “representa el passat i no el futur”, ha dit Herrera durant l’entrevista a Efe.

“Volem persuadir-lo que no vingui a Catalunya. De fet, el que ens agradaria és que no vingués a Europa, no volem el model de Nevada, que és un model de fracàs absolut”, ha assegurat.

En la carta, a més, Herrera fa menció a les informacions conegudes dilluns segons les quals les autoritats d’EEUU han obert una investigació a la companyia Las Vegas Sands Corporation per possible blanqueig de capitals. “La nostra força política serà l’encarregada de posar en qüestió tots els avantatges i tractes de favor que l’actual Govern li hagi pogut prometre i no es cansarà de denunciar els presumptes delictes que vinculen la seva empresa amb el blanqueig de capitals”, diu Herrera en la missiva.

Per això, explica, “en el cas que finalment Las Vegas Sands Corporation s’acabi instal•lant a Catalunya impulsarem i reforçarem els mecanismes d’inspecció i control sobre les activitats que es duguin a terme a Eurovegas, sobretot tenint en compte els casos de frau fiscal en què presumptament està involucrat”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here