L’elabora el poeta i enginyer agrònom Miquel Àngel Arrufat a Olesa de Montserrat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]es cerveses es poden agrupar principalment en tres grans famílies: les de fermentació baixa o “Lagger”, que són les cerveses rosses més conegudes pel gran públic; les de fermentació alta o “Ale”, entre les quals es troben, per exemple, les cerveses negres; i les de fermentació espontània, entre les quals hi ha, per exemple, les cerveses belgues.

La cervesa “Dèria”, que elaborà l’olesà Miquel Àngel Arrufat es troba en el segon grup, és a dir, es tracta d’una cervesa de fermentació alta o “Ale”. En declaracions a Olesa Ràdio, Arrufat explica que s’ha decantat per aquest tipus de cerveses per qüestions pràctiques, ja que són més fàcils d’elaborar.

“La cervesa “Dèria” neix com una necessitat personal de reinventar-me. De fet, és un projecte que vaig començar a mitjans dels anys 90 quan em vaig llicenciar com a enginyer agrònom, però que aleshores no vaig poder realitzar. Era, per tant, una assignatura pendent”, afirma Miquel Àngel Arrufat.

Arrufat pretèn que els consumidors de “Dèria” estiguin oberts a provar cerveses noves i diferents. Per això treballa molt el concepte del blat, del llúpol i el que ell anomena el concepte de les llunes, així les cerveses que ell anomena “llunàtiques” són invencions pròpies.

Hi ha diferents tipus de cervesa “Dèria”: la “Nua”, que és de color clar i gust suau amb aromes de plàtan i cereal; la “Tèrbola”, de color més fosc però amb els mateixos aromes i un gust més intens que la “Nua”; i la “Puigventós Pale Ale”, de color clar i gust amarg amb aromes de llúpol i poma.

D’altra banda, dins el grup anomenat “les llunàtiques” trobem “La Maria Lluïsa”, de color més fosc amb gust i aromes de Maria Lluisa de l’hort, i “La Montserrat”, de color de negra nit, amb cos, densa i penetrant, amb aromes de caramel i una amargor moderada.

La cervesa “Dèria” es pot trobar a la parada que el propi Arrufat té al mercat ecològic que, cada primer dissabte de mes, s’organitza a Olesa de Montserrat. A més, el creador d’aquesta cervesa artesanal també està contactant amb restauradors i bars olesans per poder fer arribar el seu producte als consumidors.

En el bloc www.deriaperlacervesa.blogspot.com.es es poden seguir novetats sobre la cervesa “Dèria” i conèixer una mica millor les diferents varietats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here