Oriol Junqueras ha afirmat que els republicans estan “en contra de l’opacitat d’aquest procés”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]E[/dropcap]l president d’ERC, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimecres les al·legacions formulades contra l’increment del 70% de la tarifa de l’aigua prevista per l’empresa Aigües Ter Llobregat.

En una roda de premsa i acompanyat per regidors i alcaldes del partit, ha admès que “el preu d’un producte s’ha d’adaptar al seu cost real” però ha afirmat que el partit està “en contra de l’opacitat d’aquest procés”. En aquest sentit, Junqueras ha recordat que l’empresa ha comunicat aquest increment del 70% del preu de l’aigua “en ple mes d’agost”. Junqueras ha dit que ara s’està tramitant una nova concessió sobre la distribució de l’aigua que podria derivar en un “monopoli”.

El president d’ERC ha anunciat que presenta”al·legacions per guanyar temps i poder presentar les al·legacions tècniques definitives”. Junqueras ha afegit que precisament ara s’està tramitant una nova concessió sobre la distribució de l’aigua i ha alertat que, en cas que aquesta concessió acabés en mans de la mateixa empresa, hi hauria el “perill” de donar lloc a un “monopoli”, que seria “contrari als interessos de la ciutadania, a l’economia i a les lleis de la UE”.

“Quan hi ha monopolis”, ha afegit Junqueras, “les empreses prioritzen els beneficis per sobre de la qualitat del servei”.

Per aquest motiu, ha assegurat que cal ‘”exigir que el factor públic tingui un pes decisiu per garantir la qualitat del servei i el manteniment de les infraestructures”, ha informat ERC en una nota de premsa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here