Resident a la ciutat de Casteldefells, Congost ha aconseguit la seva primera medalla paralímpica

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a medalla d’Elena Congost va suposar la 23ª per Espanya en aquesta competició esportiva, la segona més important del món en quant a nombre de països, disciplines i participants; i la primera de la seva dilatada carrera, ja que malgrat la seva joventut, son els seus tercers Jocs Paralímpics. Congost, que tot just farà 25 anys el proper 20 de setembre i té deficiència visual, va aconseguir el segon millor temps de totes les participants (4’42”90), un gran resultat que era previsible donat l’excel·lent estat de forma en el que es trobava just al iniciar-se els Jocs.

Nascuda a Madrid i completament integrada a la seva ciutat d’acollida, Castelldefels, a la que va arribar des del CAR de Sant Cugat, Congost ja ha rebut condecoracions de la seva ciutat, com la de l’any 2009, en que es van reconèixer tots els seus esforços per arribar al l’elit de la competició atorgant-li el Premi a la Millor Esportista amb deficiències físiques o psíquiques de l’any de Castelldefels. I és que Elena Congost a Atenes 2004 va ser setena en els 200 metres i a Pequín 2008 ja es va decantar pel mig fons i va ocupar el sisè lloc en els 1.500 metres.

Ahir, en un Estadi Olímpic ple de gom a gom, Congost va liderar la carrera des de la sortida i va trencar el grup des del principi. La russa Elena Pautova, la seva principal rival, va marxar amb ella i ambdues van passar juntes la línia de meta, destacades sobre les altres atletes, quan mancaven 800 metres per el final.

Malauradament, Congost va quedar despenjada en l’última volta i va veure allunyar-se l’or, encara que no va tenir dificultats per a guanyar la plata davant un estadi que la va ovacionar a l’arribada. Congost va marcar un temps de’4 43”53, molt a prop de la seva millor marca personal (4’42”90).

En declaracions als mitjans, Congost va assenyalar que “tot el treball realitzat i les dificultats s’obliden amb aquesta medalla”. “Quan el camí és dur, la victòria té millor gust i per això estic molt contenta”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here