Mas alerta Adelson que les condicions que va oferir Catalunya per acollir Eurovegas van caducar el 31 d’agost i assegura que el Govern té “mans lliures” per a altres projectes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha dirigit als promotors d’Eurovegas, en una entrevista a Catalunya Ràdio, per alertar-los sobre la caducitat de les condicions que va oferir Catalunya per acollir el projecte, i que segons Mas “van caducar el 31 d’agost”. Mas ha dit que la “data límit” que el Govern va posar per “mantenir” l’oferta ja ha passat i ha explicat que Sheldon Adelson i els socis “ho saben” des del 19 de juliol. És per això que el president ha advertit que ara Catalunya té “les mans lliures” per “fer altres coses” i contemplar altres projectes que passin per davant d’Eurovegas.

Malgrat tot, Mas ha reconegut que el Govern “ha batallat molt” perquè el complex d’oci es faci a Catalunya, però veu “probable” que acabi fent-se a Madrid.

Les condicions que el Govern garantia als promotors d’Eurovegas han caducat. Així ho ha confirmat el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha volgut advertir a Sheldon Adelson que el seu temps s’ha esgotat. Segons Mas, el 19 de juliol, el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, va comunicar formalment als promotors del projecte que “el 31 d’agost era la data límit perquè Catalunya mantingués la seva oferta”. Per tant, ha dit el president, “en aquest moment nosaltres tenim les mans lliures, decideixin el que decideixin ells”. I és que tant si Adelson opta per Madrid com si opta per Catalunya per ubicar el seu complex d’oci, Mas considera que “nosaltres també tenim, òbviament, la capacitat de fer altres coses”.

D’aquesta manera, Mas ha obert la porta a pensar que el Govern té projectes alternatius a Eurovegas que, havent passat el 31 d’agost i considerant caducades les condicions ofertades abans de l’estiu a Adelson, podrien despertar més interès en l’executiu català. Mas ha reconegut que el Govern “ha batallat molt” perquè Eurovegas s’instal·lés a Catalunya, però ara “les condicions no tenen perquè ser les mateixes”.

Amb tot, el president no ha volgut detallar quines alternatives valora el Govern. “Cada cosa s’ha de comentar al seu temps”, ha dit. Però ha volgut recordar que “de projectes d’inversió per Catalunya hi ha molts”.

A més, les darreres declaracions de polítics del govern i l’oposició de Madrid insinuant que Adelson ha optat per ubicar-se allà han fet que Artur Mas vegi “probable” que el projecte se l’acabin quedant els madrilenys. “Jo sempre he dit que Madrid tenia més punts que Catalunya. Quan ens hi vam posar Madrid estava molt avançada i partíem d’una posició desfavorable. Ara els americans tenen dubtes i fa un any no, i prova d’això és que encara no han decidit”, ha explicat el president.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here