El Consell Comarcal ha alertat que si la Generalitat no retorna els 10 milions d’euros que deu a la institució, no es podrà garantir la continuïtat d’aquests serveis

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]n declaracions a La Xarxa, Joaquim Balsera, President del Consell Comarcal del Baix Llobregat, ha alertat aquest matí que la factura de 10 milions d’euros que la Generalitat deu al Consell, fa perillar les beques menjador i el transport escolar a la comarca.

Balsera, doncs, ha demanat al Govern que retorni aquest deute. “Hem reivindicat que ens paguin aquest deute, que afecta fonamentalment als serveis finalistes que nosaltres prestem, des de les beques menjador, fins al transport escolar, la promoció econòmica o d’altres serveis importants a la comarca, que presta el Consell Comarcal”.

El també alcalde de Gavà ha proposat mancomunar serveis com a possible solució davant d’aquesta situació extrema.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ja va reclamar al març 500.000 euros a la Generalitat per poder pagar les beques menjador. El Departament d’Ensenyament ja va denegar aleshores l’ajuda sol·licitada

Ja a inicis del curs passat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat va alertar que els diners destinats a pagar les beques menjador no arribarien per pagar els àpats dels infants de les 6.600 famílies beneficiàries a la zona durant els 177 dies del curs escolar. Segons els Consell Comarcal, els diners disponibles servien per cobrir només 144 dies de beques menjador. En els dos anteriors cursos ja va caldre aportar recursos extra per cobrir tots els dies: el 2010 la Generalitat va haver d’aportar 1,5 milions d’euros extra, i el 2011 uns altres 364.000.

Això succeeix perquè, a causa de la crisi, moltes famílies tenen dificultats econòmiques i miren d’aconseguir una beca que garanteixi l’àpat dels infants a les escoles, explicava aleshores la gerent del Consell Comarcal.

Però els recursos extra no van arribar i el Departament recordava aleshores que ja va advertir a inicis del curs que aquest fons d’aportació extraordinària deixaria d’estar disponible. La proposta del Departamment va ser que es redistribuïssin els diners. Balsera també va assegurar aleshores que fins i tot se li havia plantejat la possibilitat de traslladar la despesa als ajuntaments i a les famílies. Unes opcions que segons explicava el president del Consell Comarcal, ell va rebutjar.

Així doncs, sembla que la situació es torna a repetir i aquesta vegada, encara més agreujada per l’enorme deute acumulat per part de la Generalitat amb la comarca del Baix Llobregat, i per les dures conseqüències de la crisi.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here