Els estudiants del curs de Formació Professional (FP) de l’empresa ubicada a Martorell, rebran també 200 hores de classes d’anglès i una remuneració mensual d’entre 250 i 530 euros

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]S[/dropcap]eat aplicarà a partir d’aquest curs el sistema de formació professional dual alemany a l’Escola d’Aprenentatge que té la companyia per formar futurs treballadors de la planta. La filial del grup Volskwagen ha modificat els dos cursos de FP de grau mitjà i un tercer any de formació ocupacional amb pràctiques laborals que oferia fins ara, per un pla educatiu de tres anys on s’equipara la formació teòrica i pràctica.

El nou model quadruplica les hores de pràctiques reals als tallers (de 600 a 2.300) i inclou 200 hores de classes d’anglès, entre d’altres. A més, els estudiants rebran una remuneració mensual per assistir al curs de formació de 250 euros el primer any, 420 euros el segon i 530 el tercer.

La companyia es mostra molt satisfeta d’importar a Espanya un sistema similar a l’alemany perquè suposa “un salt de qualitat per la nostra escola”, ha dit en un comunicat de la companyia Josef Schelchshorn, vicepresident de Recursos Humans de Seat.

Aquest setembre s’incorporen a l’escola de formació de Seat 61 estudiants de 400 que havien sol·licitat la inscripció, una xifra rècord pel centre. Amb el nou model formatius, els nous alumnes impartiran un 57% d’hores al llarg dels tres anys que dura el curs. En concret, 4.625 hores que es repartiran a parts igual entre formació teòrica i pràctica, després d’incorporar 1.700 hores de feina real als tallers.

Un cop hagin finalitzat amb èxit el tercer curs, els estudiants podran incorporar-se, igual com fins ara, a la plantilla de Seat amb un contracte indefinit.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here