Els ecosocialistes creuen que el rebuig de la societat civil ha influït en la decisió d’Adelson, que finalment ha decidit no instalar el seu macrocomplex al Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]F[/dropcap]inalment el magnat Sheldon Adelson ha decidit ubicar el macrocomplex de casinos anomenat Eurovegas a Madrid. Tot i que la comunicació oficial s’ha produït aquest matí, ahir a la tarda ICV del Baix Llobregat afirmava que si es confirmava que Eurovegas no venia a Catalunya, “seria un fet a celebrar, fruit de la mobilització ciutadana”.

“La societat civil catalana, des de la Unió de Pagesos fins a l’abat de Montserrat, i des d’arquitectes i altres professionals fins als sindicats o el Centre d’Estudis Comarcal s’ha oposat a Eurovegas, i estem segurs que això està influenciant molt en la decisió final”, afirmava ahir a la tarda Arnau Funes, president d’ICV del Baix Llobregat.

En aquest sentit, Funes ha lamentat l’“insòlit paper” del PSC al Baix Llobregat, que “no ha exigit res al Govern” i ha permès una negociació “opaca” de la Generalitat amb l’empresa promotora d’Eurovegas, “a esquenes de la ciutadania i dels municipis del Baix Llobregat”.

Pel que fa a la roda de premsa que ahir van realitzar els alcaldes del PSC suposadament afectats per Eurovegas, Funes ha afirmat que “resulta molt poc creïble que ara diguin que Eurovegas no era el model del PSC o que si enlloc de venir de la mà de la Generalitat hagués entrat per la porta dels ajuntaments, aquest projecte no s’hagués tingut en compte”. “Fa cinc mesos la postura feta pública pels alcaldes socialistes podia ser creïble, però avui és pur oportunisme i manipulació. Que la ciutadania en tregui les seves conclusions”, afirma Funes.

Més inversió per rellançar el Parc Agrari

Lluís Tejedor, alcalde del Prat, municipi afectat si Eurovegas s’hagués instal·lat al Baix Llobregat, ha manifestat que ara cal tenir major fortalesa institucional com a comarca per  defensar i promoure el Parc Agrari i el Delta del Llobregat aprofitant el suport social que ha tingut el rebuig a Eurovegas.

“Si el Govern de la Generalitat tenia diners per a Adelson, n’ha de tenir per a la comarca”, ha sentenciat l’alcalde del Prat.

Tejedor està convencut que cal demanar al Govern la inversió pública que estava disposada a fer al Baix Llobregat per portar Eurovegas.“Ja fa molt temps que des d’ICV-EUiA reclamem inversió a la comarca, però no com la que se’ns proposava amb Eurovegas, sinó una inversió real de futur que passi per, per exemple, rellençar el Parc Agrari, per un Pla de Reindustrialització, per mancomunar els polígons industrials i parcs d’oficines buits, o per l’explotació agroforestal del Montbaix-Montpedròs entre d’altres”, afirma Lluís Tejedor.

“No volem per a Madrid allò que no volíem per a Catalunya”

D’altra banda, el president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha afirmat que la seva formació continuarà oposant-se a la modificació de lleis per permetre que Eurovegas s’instal·li a l’Estat espanyol tant al Congrés com al Senat, tot afirmant que no està content si el projecte finalment va a Madrid “perquè no volem per a Madrid allò que no volíem per a Catalunya”.

En referència a l’anunci que va fer ahir el President de la Generalitat sobre la instal·lació d’un macrocomplex turístic, anomenat Barcelona World, al costat de PortAventura, Herrera, tot i que ha volgut ser prudent en valorar què significarà aquesta inversió per a Catalunya, ha dit que “els parcs temàtics sonen a passat”.

Herrera, que ha ironitzat sobre el valor afegit d’aquesta inversió, ha alertat que Enrique Bañuelos, el grup inversor del qual està darrere d’aquesta iniciativa, és “un personatge entrampat en la bombolla immobiliària”.

“Espero que recordin que no tenim una crisi econòmica per haver gastat massa en educació o salut, sinó per la bombolla immobiliària”, ha dit el dirigent ecosocialista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here