Els centres educatius públics del municipi comencen la setmana vinent el curs amb 1.354 alumnes

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires va celebrar ahir el tradicional acte de benvinguda al curs escolar amb la presència dels docents dels centres públics i privats del municipi i de les AMPA.

En l’acte la ponent, Conxita Pujol, que a més de professora també ha estat tècnica d’Educació de la Generalitat, ha destacat la importància de l’educació més enllà de l’àmbit dels centres educatius, com ara la família, les entitats socials i esportives o el mateix poble on es viu.

“L’èxit educatiu comença en la família, continua en l’escola i acaba en la plaça pública”,  ha afirmat Conxita Pujol en la seva conferència.

La ponent considera que la responsabilitat educativa no cau exclusivament en l’escola i que cal corresponsabilitat i objectius compartits per part de tots els agents implicats; i ha destacat que aquest repte individual i col·lectiu s’ha d’organitzar a través de programes i projectes, com per exemple les iniciatives sesrovirenques De mans a mans i el Banc de llibres, entre d’altres.

En l’acte també s’han destacat altres possibilitats com ara els consells d’infants, els programes d’aprenentatge-servei i, especialment, les comunitats d’aprenentatge, on treballen comissions mixtes formades per professors, treballadors no-docents, famílies, voluntaris i entitats del barri.

En la seva intervenció, l’alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, ha expressat la preocupació de l’Ajuntament per la manca de mitjans i la seva confiança en què el compromís del professorat permeti minimitzar les conseqüències d’aquesta situació.

El proper 12 de setembre, 1.354 alumnes començaran el curs escolar en els centres educatius públics de Sant Esteve Sesrovires.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here