L’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, ha afirmat que l’Ajuntament mantindrà els programes complementaris al servei dels centres educatius

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]S[/dropcap]ant Joan Despí ha celebrat aquesta setmana l’acte oficial d’inici del curs escolar davant la comunitat educativa de la ciutat amb la presència de Jorge Wagensberg, director científic de la Fundació la Caixa, com a convidat.

Aconseguir provocar el ‘goig intel.lectual’ a través dels bons estímuls, la conversa i la comprensió, aquesta és la recepta que ha transmès Jorge Wagensberg en la seva ponència.

“Hem d’apostar per generar bons estímuls, que són els que generen coneixement, i provocar les contradiccions, tot augmentant la densitat de les experiències”, ha afirmat el científic. Sobretot, “potenciant la conversa per arribar a la comprensió”, ha explicat davant la mirada atenta de professorat de les escoles i instituts de la ciutat.

Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, ha assenyalat la necessitat de “posar més en valor la figurar del professorat” i ha animat la comunitat docent a, tot i la greu situació actual, continuar treballant “per evitar fractures socials i garantir la igualtat d’oportunitats”.

Poveda també ha assegurat als representats de les escoles i els instituts de la ciutat que l’Ajuntament mantindrà aquest curs els diferents programes complementaris que posa al serveis dels centres educatius sobre temes com l’anglès, el coneixement de la natura o les aules de reforç, una experiència iniciada el curs passat amb bons resultats.

Ramon Simón, inspector del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, que també era present en l’acte, ha destacat “la cohesió educativa” i “el compromís de l’Ajuntament per treballar conjuntament” com a punts forts del sistema educatiu a Sant Joan Despí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here