Demà dilluns 10 de setembre es construirà una gran escultura en forma de cadira a la plaça de Catalunya de Sant Boi

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]S[/dropcap]ant Boi retrà un homenatge pòstum a Antoni Tàpies amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Demà dilluns 10 de setembre, a partir de les 18 hores, es construirà a la plaça de Catalunya una gran escultura en forma de cadira, un dels objectes més habituals en l’obra de l’artista barceloní.

Per això, l’Ajuntament i la Taula Sectorial d’Arts Visuals de Sant Boi han fet una crida perquè, al llarg de la jornada, tothom porti a la plaça de Catalunya cadires que ja no facin servir. A partir de les sis de la tarda, totes aquestes cadires s’apilaran sobre una estructura de mecanotub de 4 m d’altura, també en forma de cadira.

L’acció artística col·lectiva, convocada sota la denominació de “Fem un Tàpies!”, es durà a terme al costat del mosaic commemoratiu de la multitudinària diada de 1976. Aquest mosaic és obra, precisament, de l’artista barceloní.

Homenatge institucional

A les vuit de la tarda està previst, al mateix emplaçament, un acte institucional d’homenatge. S’hi llegirà un manifest en record de la figura de Tàpies, molt vinculada amb Sant Boi a causa d’aquest mosaic i per la presència a la ciutat de l’única escola de Catalunya que porta el seu nom. L’acte comptarà amb la presència del fill de l’artista, Miquel Tàpies; la mare, Teresa Barba, i representants de la seva fundació.

L’endemà, 11 de setembre, Sant Boi acollirà com cada any la tradicional ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova, amb la presència de representants de les principals institucions i forces polítiques del país i de la societat civil catalana.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here