Degut a l’impacte de les retallades de la Generalitat, Molins de Rei comptarà amb menys professorat i menys recursos en educació

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]’impacte més significatiu de les retallades en aquesta localitat, és que els centres comptaran amb 15 mestres menys que el curs passat, i que es redueix el pressupost de manteniment i material escolar. A més, s’han hagut de suspendre activitats com ara “Teatre a les escoles” i els instituts faran jornada intensiva, és a dir, de 8h a 15h.

Pel que fa a les llars d’infants, l’Ajuntament molinenc va apostar per assumir el 90% de la retallada de la Generalitat i ampliar els ajuts a les famílies amb menys recursos. Donat que la Generalitat ha reduït la seva aportació a les llars d’infants en un 52%, assumir aquest cost representarà un impacte de 200.000 euros en les finances municipals. Així doncs, amb l’augment de l’aportació municipal, la mensualitat s’incrementa un 2% i s’estableix un pagament únic d’inscripció i reserva de plaça.

Ahir, primer dia del curs, a la tarda va tenir lloc una manifestació a la Pl. de la Vila per part del professorat i el personal dels centres educatius de Molins de Rei. Unes 250 persones entre pares, mares, alumnat i professorat de les 5 escoles de la vila,  van demostrar la seva oposició a les retallades en educació duent a terme una cassolada davant l’Ajuntament de Molins de Rei. Durant el trancurs de l’acte, la comunitat educativa va llegir un manifest de rebuig a les mesures d’ajust del Govern.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here