La xerrada, organitzada per la Regidoria de Consum de l’Ajuntament, té per objectiu informar a les persones afectades de com defensar els seus drets

[dropcap color=”#336600″ font=”arial” fontsize=”40″]A[/dropcap]questa tarda, a les 18h, la Biblioteca Pompeu Fabra de Torrelles de Llobregat acull una xerrada sobre les participacions preferents, subordinades i altres productes bancaris.

La xerrada, a càrrec de l’Associació ADICAE (Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances), té l’objectiu d’informar i assessorar les persones que van adquirir participacions preferents o altres productes financers, del que en poden fer, com defensar el seus drets i com exercir-los.

Les participacions preferents són un instrument financer complex i de risc elevat, principalment la manca de liquiditat, la rendibilitat no garantida i les pèrdues quantioses en el capital invertit. Es tracta, a més, d’un instrument que no està cobert per cap fons de garantia.

Per aquest motiu, els comercialitzadors, és a dir, les entitats bancàries, han de complir la normativa i advertir expressament i de forma suficient dels seus riscos. La realitat, però, és que no ho han fet, sinó que han col·locat les seves pròpies participacions preferents als clients sense advertir-los dels riscos i col·locant-les com si fossin una imposició a termini fix, és a dir, un dipòsit.

Aquesta manca d’informació o camuflatge com si es tractes d’un altre tipus de producte més segur ha fet que un gran nombre de persones estalviadores d’edat avançada s’hagi vist afectada, adquirint un producte financer que els hi és perjudicial per als seus interessos.

ADICAE està agrupant als afectats per les preferents arreu de l’Estat per tal de presentar demandes col·lectives que reclamen la devolució dels diners dels estalviadors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here