L’Ajuntament reclama a la Generalitat que prioritzi l’enllestiment del nou immoble del CEIP Gaudí per desencallar la situació i es preveu que al proper ple municipal s’aprovi una moció per reafirmar aquesta petició

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a brigada municipal va haver d’assistir els mestres dels CEIP Gaudí, Marianao i Sant Boi d’aquesta ciutat abans de l’inici de curs: havien de desempaquetar abans de l’arribada dels infants les caixes que havien deixat preparades quan van marxar de vacances. Preveien començar el curs amb una mudança que finalment s’ha avortat: el nou immoble que havia d’allotjar el CEIP Gaudí havia de permetre al CEIP Sant Boi ocupar el centre que quedava lliure però les obres, que havien de finalitzar aquest agost no s’han acabat, segons Ensenyament “per mancances econòmiques”.

L’Ajuntament, per la seva banda, reclama a la Generalitat que prioritzi l’enllestiment del nou centre per resoldre la situació. Les caixes encara s’amunteguen en despatxos i espais comuns com la sala de professors del CEIP Gaudí, a aquesta localitat del Baix Llobregat. I ocupen, també, una quarta part del gimnàs.

Davant d’aquesta situació insòlita amb què han començat el curs, els mestres han habilitat un mural a l’entrada del centre que reflecteix la situació en la que es troben:  “I tu, com encaixes el curs 2012-13?”, es pot llegir, precisament, escrit a unes caixes.

El CEIP Gaudí, com el Marianao i el Sant Boi, pateix les conseqüències de l’avortament d’una operació complicada. A finals del curs passat estava previst que, durant aquest estiu, s’enllestís la construcció del nou centre que ha d’allotjar el Gaudí i que aquesta escola pogués mudar-s’hi.Això, però, deixaria buit l’edifici, bastant nou, que aquest CEIP que dóna servei a gairebé 300 nens ocupa des del desembre del 2010. El Departament d’Ensenyament temia que l’immoble fos ocupat si romania buit. D’altra banda, l’edfici que allotja l’escola Marianao, propera, requeria una reforma urgent del seu edifici de preescolar. Davant d’aquesta situació, el departament va decidir dividir el CEIP Marianao. Una línea romandria a l’edifici vell, deixant espai per escometre les reformes necessàries. Amb l’altra línia, es va crear el nou CEIP, que de moment s’ha anomenat Sant Boi. Aquest nou CEIP havia d’ocupar l’immoble que havia de deixar lliure el Gaudí.

L’operació, però, ha quedat paralitzada. Els mestres van desempaquetar a corre-cuita les caixes amb el material més urgent abans de l’arribada dels alumnes. I ara els infants conviuen encara amb molts paquets que esperen a la mudança. A l’edifici Marianao, a més, els dos CEIP, amb els seus respectius equips educatius i claustres, s’han hagut d’encabir sota un mateix sostre.

L’Ajuntament ha fet obres a l’entrada d’aquest centre per evitar col·lapses de trànsit i ha tapiat el vell edifici de preescolar, ara inutilitzable, a l’espera que es reformi. A més, s’ha reunit amb les AMPA per tractar l’assumpte, segons ha explicat a l’ACN el tinent d’alcalde d’Ensenyament, Lluís Pérez (ICV). Pérez ha expressat el seu temor a que “l’acabament de les obres sigui impossible a curt termini”.

Per evitar-ho, l’Ajuntament reclama a la Generalitat que prioritzi l’acabament del nou edifici de la Gaudí tan bon punt rebi diners de Madrid. En el proper ple els grups municipals que formen el govern, el PSC i ICV, preveuen aprovar una moció demanant-ho.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here