L’Ajuntament de Cornellà considera que el TSJC avala les seva decisió de desplaçar les sales a un polígon industrial tombant l’anul·lació de les seves llicències

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]es dues veïnes del barri del Centre de l’Hospitalet que van portar a la justícia les discoteques del polígon industrial de Femades, que són a Cornellà però causen molèsties al municipi veí, no es donen per vençudes. El TSJC va tancar la via judicial a l’Estat, tombant una sentència anterior que anul·lava les llicències que el consistori cornellanenc va atorgar a les sales. Ara les veïnes han anunciat que acudiran al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg. En almenys dues ocasions, aquest tribunal ha donat la raó a veïns en casos similars a l’Estat. L’Ajuntament de Cornellà, per la seva banda, creu que la sentència del TSJC referma la seva decisió de desplaçar les discoteques a un polígon. “Està clar que hem perdut, però continuarem lluitant fins al final”, ha declarat a l’ACN una de les dues veïnes que van portar la seva batalla contra les discoteques de Femades a la justícia, Núria Huete.

Huete, que ja ha començat a estudiar amb els seus advocats com denunciar el cas davant d’Europa, ha recordat que, almenys en dues ocasions, el Tribunal Europeu de Drets Humans va donar la raó a ciutadans de l’Estat en conflictes similars amb sales de festa, tot sentenciant que l’Estat espanyol no havia garantit el seu dret a la vida privada i familiar, protegit a l’article vuit del Conveni Europeu de Drets Humans.

El 2004 ja va donar la raó a Pilar Moreno Gómez, que denunciava les molèsties que li causaven els bars i les discos instal·lats a la zona residencial que ella habitava des del 1970. I el 2011 li va donar la raó a Diego Martínez després d’un procés calcat al de les veïnes de Femades: l’home va portar la llicència que l’Ajuntament de Cartagena (Múrcia) havia concedit a una discoteca a la justícia, que en primera instància li va donar la raó. El TSJ de Múrcia, però, va tombar aquesta primera sentència. Llavors l’home va acudir a Europa.

L’Ajuntament de Cornellà, per la seva banda, ha expressat aquest divendres la seva “satisfacció” per la sentència del TSJC, que tomba una anterior d’un jutjat contenciós administratiu que el maig del 2010 va declarar nul·les de ple dret les llicències que havia atorgat a tres discoteques i un bar per contravenir la norma urbanística, que estableix que les sales de festa en polígons industrials només poden servir als treballadors de la zona.

“D’aquesta manera, el TSJC dictamina que les llicències concedides a les sales situades a la zona industrial de Cornellà són vàlides”, assegura el consistori en un comunicat. No és ben bé així. El tribunal admet que, en efecte, les llicències contravenen la normativa urbanística vigent, però estableix que aquesta vulneració no és una causa suficient per declarar nul·les de ple dret les llicències.

“El posicionament de l’Ajuntament en aquest contenciós sempre ha estat posar per davant de tot els interessos de la ciutat de Cornellà i dels seus veïns i veïnes”, afegeix el comunicat del consistori, tot recordant que va optar fa temps per “desplaçar aquest tipus de sales de festes a la zona industrial, allunyades del nucli urbà, amb les corresponents llicències ara considerades vàlides pel TSJC”.

Malgrat tot, una de les tres discoteques afectades, la Capitolio, roman tancada almenys fins a l’octubre per ordre d’aquesta mateixa administració municipal per excés d’aforament. En aquest sentit, el consistori ha assegurat que “manté el seu objectiu de vetllar perquè l’oci nocturn en aquesta zona de la ciutat es desenvolupi amb normalitat i amb el màxim de civisme”, i ha advertit que emprendrà les accions que calgui per garantir-ho.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here