CiU, que governa la vila amb el PSC, ERC i un grup local aprovaran aquest vespre una moció demanant la declaració unilateral d’independència

Collbató serà el primer municipi del Baix Llobregat en declarar-se “territori català lliure”. La ciutat als peus de Montserrat, debatrà aquest vespre si se suma a aquesta iniciativa i demana al Parlament, a més, que proclami unilateralment la independència de Catalunya. Ho farà en una moció que previsiblement serà aprovada amb els vots de l’alcalde i de l’altra regidora de CiU, ERC i un grup d’independents, a l’oposició. Queda per veure què faran el PSC, coaliat de CiU al govern, i el PP. Altres municipis a la comarca s’han adherit a l’AMI. Sant Vicenç dels Horts, on l’alcalde és Oriol Junqueras, ho farà aquest vespre. La moció conjunta presentada pels tres regidors del Grup d’Independents de Collbató-Entesa, els dos de CiU i el d’ERC sobre la “declaració d’independència de Catalunya” segueix els passos de la que va aprovar, per primer cop al Principat, el municipi osonenc de Sant Pere de Torelló.

Al text proposat al ple de Collbató, els grups demanen al Parlament que sotmeti a votació “la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya”, a més de declarar el municipi “territori català lliure”.

Els sis regidors dels tres grups que signen la moció ja són suficients per aprovar-la: el principal grup al consistori, el PSC, en té quatre, i el PP en té un. En aquesta ciutat d’uns 4.200 habitants a l’extrem nord de la comarca del Baix Llobregat i als peus de Montserrat governen CiU i el PSC, i l’alcalde és el convergent Ramon Ferrer.

“La reacció del poble català, i dels collbatonins, durant la passada diada nacional fan que aquest sigui un pas inevitable”, ha declarat Ferrer. “Sóc conscient que aquesta decisió respon a la voluntat majoritària dels veïns i veïnes i a la de molts d’altres municipis que esperem que segueixin el mateix camí”, ha afegit el batlle abans de la celebració del ple, aquest vespre.

Collbató és la primera ciutat baixllobregatina en fer aquest pas. D’altres municipis ja s’han adherit a l’Associació de Municipis per la Independència. És el cas de Sant Climent, on l’alcalde, Isidre Sierra (també de CiU) va enviar la passada Diada una carta a Mas demanant-li que organitzés un referèndum sobre la independència als 947 municipis catalans.

Sant Vicenç dels Horts, una altra ciutat important per a l’independentisme al Baix Llobregat perquè l’alcalde és el president d’ERC Oriol Junqueras, té previst aprovar aquest vespre una moció d’adhesió a l’AMI. Ho farà a proposta dels tres grups que formen el govern: Junts per Sant Vicenç (impulsat per Erc), ICV i CiU.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here