Entre d’altres, es faran tallers relacionats amb la bicicleta, l’activitat Puja al bus per promoure el transport públic entre els infants o la 9a Passejada en bicicleta que recorre diferents municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]gafar la bicicleta, caminar o utilitzar el transport públic són algunes de les accions quotidianes que més ajuden a mantenir i millorar el medi ambient. La Setmana de la mobilitat sostenible i segura, que enguany porta el lema “Mou-te en la direcció correcta”, torna a proposar aquest mes, del 22 al 29, activitats encaminades a prendre consciència de la necessitat de fer més sostenibles els nostres desplaçaments. La bici tornarà a tenir un pes específic amb activitats que van des de tallers per aprendre a anar-hi o de mecànica (diumenge 23 de setembre) a la 9a Passejada en bici que recorre els municipis de l’Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Cornellà, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat (30 de setembre).

A més, el 26 de setembre, al parc del Mi·lenari, es farà l’activitat Puja al bus adreçada als escolars de la ciutat i que pretén, de manera pedagógica i lúdica, apropar els infants al transport públic i a fer-ne un ús cívic. També es farà una caminada cultural per les masies de Sant Joan Despí (30 de setembre) i una cursa de transports organitzada per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (28 de setembre)

Coincidint amb aquesta celebració es posa en marxa la 5a edició del programa “Els dijous amb bici”, un projecte que fomenta l’ús d’aquest vehicle

El 27 de setembre, s’engega la cinquena edició del programa “Els dijous amb bici”, una iniciativa que convida la ciutadania a agafar aquest vehicle tots els dijous fins al 13 de desembre. Els participants han d’omplir un carnet (disponibles en els centres educatius i equipaments) i si fan el 80% de les sortides reben un obsequi i participen en el sorteig de diferents premis relacionats amb la bicicleta. A l’última edició es van comptabilitzar més de 1.000 de participacions.

9a Passejada en Bicicleta de l’Hospitalet i el Baix Llobregat

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i els regidors de Mobilitat dels ajuntaments de l’Hospitalet, Sant Just Desvern, Cornellà, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Feliu, presentaran el proper dimecres, 26 de setembre, la 9a Passejada en Bicicleta, que transcorrerà per aquests municipis el diumenge 30 de setembre. Aquesta passejada lúdica i sensibilitzadora, que cada any ha anat ampliant el nombre de participants (l’any passat van ser 1.300), s’emmarca també en els actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura impulsada per la Unió Europea.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here