“No hi ha país del món que tingui un sistema tan injust per als hipotecats com l’espanyol”

Hem entrevistat a Dolors Clavell, advocada especialista en habitatge, medi ambient i urbanisme, que ens ha explicat la seva visió sobre l’informe de l’Organització Internacional del Treball (OIT)  “Oportunitats de treball decent i inclusió social”, que analitza les possibilitats de transició cap a una economia verda arreu del món i la seva implicació en unes condicions de treball dignes.

També hem parlat sobre el sistema hipotecari espanyol i la seves repercussions en les famílies que no poden fer front al pagament dels deutes, així com sobre les retallades aplicades pels governs de Convergència i Unió a la Generalitat i del Partit Popular al govern de l’Estat.

Què és per a tu el Baix Llobregat?

Si et sóc sincera, dues coses una mica contradictòries: primer, un espai de lluita obrera, i alhora, és un espai que jo també associo a determinades polítiques municipals que no m’han agradat.  Són dos aspectes que, entre sí, no tenen molt a veure, però que et reconec que a primer cop de vista són les dues imatges que a mi em venen quan penso en el Baix Llobregat.

Després, més enllà d’això, des del punt de vista urbanístic, que és al que jo em dedico, crec que és un territori absolutament interessant, en el que molt sovint veiem només una part d’ell, la part urbana, però té també espais naturals interessantíssims, que per la seva proximitat precisament a un entorn metropolità són especialment destacables.

Quines conclusions treus sobre l’informe de l’OIT sobre Economia Verda?

Aquest informe, que és un anàlisi de diferents països del món i té un capítol dedicat al cas espanyol, ve a dir que si el món fes una opció de transició justa cap a una economia verda, es generarien llocs de treball; fent  front a aquesta idea que alguns intenten instal·lar de què el medi ambient és una forma de paralitzar l’economia.

El contingut que hi ha a continuació només es visible amb la subscripció anual. Si estàs subscrit, introdueix les teves dades d’accès aquí. Si no ho estàs, pots subscriure’t a elBaix.cat en el següent enllaç: Ets del Baix?

Deixa un comentari

© 2018 - elBaix.cat 

Tornar adalt