La proposta, presentada per ICV-EUIA-ISF i CIU, emplaça al Parlament de Catalunya i al govern de la Generalitat a iniciar el procés per fer possible l’exercici del dret a decidir

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l ple de l’Ajuntament de Sant Feliu aprovarà avui, a proposta d’ICV-EUIA-ISF i CIU, una moció a favor del dret d’autodeterminació. A la proposta s’emplaça al Parlament de Catalunya i al govern de la Generalitat a que iniciïn el procés per fer possible l’exercici d’aquest dret. Que es faci cercant l’acord majoritari de les forces polítiques i comptant amb la ciutadania, i que aquest es garanteixi l’exercici d’aquest dret amb totes les garanties democràtiques, de participació, d’informació i d’equanimitat.

Així mateix, a la moció s’insisteix en que tota comunitat nacional, tot poble, ha de tenir el dret a decidir sobre el seu present i futur i en quin marc, vol que es desenvolupin. Tot recordant que aquest és un dret reconegut en la declaració dels drets humans i en el dret internacional, en diferents tractats, que el propi Estat Espanyol ha signat.

Segons l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José (ICV-EUIA-ISF), “aquesta és una proposta de sentit comú. El sentit comú de la democràcia”.

I ha afegit que “Catalunya és una nació, ho és per cultura i per història i ho és per la voluntat dels catalans i catalanes que sempre s’ha posat de manifest. Ara cal que tota la ciutadania expressi novament, amb la seva voluntat democràticament expressada, quina relació ha de tenir en el futur amb la resta d’Espanya, respectant totes les opcions democràtiques que recull la població de Catalunya en el seu si”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here