El recorregut, que inclourà un centre d’interpretació a la Baells, pretén potenciar els llocs turístics que hi ha al llarg de tota la riba del riu

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]C[/dropcap]atalunya tindrà un nou itinerari de Gran Recorregut (els populars GR en el món de l’excursionisme) a partir de l’any vinent: serà el que recorrerà els 170 quilòmetres del riu Llobregat, des del seu naixement a Castellar de n’Hug fins al seu delta i desembocadura, al Prat. La Diputació de Barcelona ja ha començat a tramitar el projecte, que impulsa per mirar de connectar i potenciar els diferents indrets turístics que ja hi ha a la ribera del Llobregat, com les colònies industrials, al Bages, la Sèquia de Manresa o els espais naturals del Delta del Llobregat. El GR inclourà, a més, un centre d’interpretació del cicle de l’aigua de riu que gestionarà l’ACA al pantà de la Baells. “No podem aconseguir que el riu Llobregat sigui navegable, però sí que sigui transitable al llarg dels seus 170 quilòmetres”: Així ha presentat aquest matí el vicepresident de la Diputació de Barcelona i responsable de turisme de l’ens, Alberto Fernández Díaz (PP) el projecte.

L’objectiu, segons Fernández Díaz, és “generar feina, com a activitat econòmica que és el turisme, i enfortir el territori”. Per això des de fa uns mesos la Diputació estudia amb els ajuntaments, els consells comarcals i els empresaris turístics com potenciar el riu.

Ara ja ha iniciat els tràmits per homologar el sender a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i a finals d’any tindrà enllestit l’estudi sobre les intervencions que caldrà fer per habilitar l’itinerari. Durant el 2013, la Diputació preveu començar a habilitar-lo. Aquest dimecres els seus responsables no han concretat cap pressupost, perquè depèn molt que les obres que s’hagi de fer.

Tampoc han concretat el recorregut concret del GR, que calculen que tindrà unes nou etapes d’uns 20 quilòmetres cadascuna. Es podrà fer a peu o en bicicleta, i els dos itineraris no seran sempre coincidents.

L’itinerari connectarà espais que ja estan explotats turísticament, Per exemple, un Petti Recorregut ja connecta algunes colònies industrials del Bages. I la ribera del Llobregat ja és transitable a peu o en bicicleta des de Martorell fins al mar. Es tracta d’unir tots aquests espais per reforçar el seu potencial, ha indicat Fernández Díaz.

L’oferta turística del Llobregat, a més, també inclourà el centre d’interpretació de l’embassament de la Baells, que mirarà d’incrementar el nombre de visitants convertint-la en un equipament que ofereixi una visita guiada relacionada amb el cicle de vida del riu.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here