Un nou municipi del Baix Llobregat, Torrelles, es declara municipi català lliure

Un nou municipi del Baix Llobregat, Torrelles, es declara municipi català lliure

El ple aprova la moció a proposta d’un grup vinculat a l’Entesa de Progrés Municipal, CiU i ERC, amb l’única oposició del regidor del PSC

Ja són dos els municipis del Baix Llobregat que s’han declarat territori català lliure. A Collbató, que ho va fer dilluns, s’ha sumat aquest dijous Torrelles, una vila d’uns 5.500 habitants a les muntanyes del Baix. Com al municipi als peus de Montserrat, també a Torrelles la moció va ser aprovada per un grup independent vinculat a l’Entesa de Progrés Municipal, Poble i Progrés, que té l’alcaldia, els seus socis de govern de CiU i ERC.

L’únic regidor socialista va ser també l’únic que va votar en contra de la moció. L’únic regidor d’una altra agrupació d’independents anomenada Poble es va abstenir. La moció es va presentar al ple d’aquest dijous a proposta de la seva formació, que té cinc regidors, CiU, que en té dos, i ERC, que en té quatre. Junts van sumar deu vots, perquè va faltar un regidor de CiU, ha explicat l’alcalde, Ferran Puig, a l’ACN.

La mateixa constel·lació d’ERC, una EPM i CiU va permetre aprovar una moció similar a Collbató, d’uns 4.000 habitants, dilluns passat. En aquella ocasió, però, dos regidors socialistes s’hi van sumar, mentre que un tercer es va abstenir i el quart s’hi va oposar.

A banda d’aquesta, el ple de Torrelles va aprovar dijous una altra moció asseverant que el poble de Catalunya té dret a l’autodeterminació i a “aconseguir un desenvolupament econòmic, social i cultural propi”.

Deixa un comentari

© 2012 - elBaix.cat  |  Un projecte de Social Mirror i desenvolupat per Cabans

Tornar adalt