Vallirana es posiciona a favor del dret de les dones a decidir

Vallirana es posiciona a favor del dret de les dones a decidir

Davant l’anunci del Govern d’Espanya de reformar la llei coneguda com a Llei de l’Avortament, el ple de setembre de Vallirana va donar suport al dret de les dones a decidir lliurement sobre la interrupció del seu embaràs

Amb motiu del 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, el PSC de Vallirana va presentar en el ple de setembre una moció a favor de la campanya “Nosotras decidimos” i del manifest “Decidir ens fa lliures”, elaborat per la Plataforma Estatal en Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius, que compta amb el suport de més de 140 organitzacions de dones, col•lectius en defensa de la salut i organitzacions socials.

Un document elaborat davant l’anunci del Govern d’Espanya de reformar la Llei 2/2012 de Salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs en termes “clarament restrictius i d’eliminació de drets”.

La moció tenia com a objectiu “apostar pel dret de les dones a decidir lliurement sobre la interrupció del seu embaràs com a part fonamental dels Drets Humans de les dones; que l’exercici d’aquest dret no sigui regulat pel Codi Penal”, i exigir al Govern de la Nació el manteniment de la Llei 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Una recomanació que també ha fet Nacions Unides a Espanya amb motiu de la revisió del compliment del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC).

La moció va ser aprovada amb els vots a favor l’Equip de Govern (PSC, ICV i ERC) i CiU, i l’abstenció del PP.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament de Vallirana

Deixa un comentari

© 2018 - elBaix.cat 

Tornar adalt