Davant l’anunci del Govern d’Espanya de reformar la llei coneguda com a Llei de l’Avortament, el ple de setembre de Vallirana va donar suport al dret de les dones a decidir lliurement sobre la interrupció del seu embaràs

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap]mb motiu del 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, el PSC de Vallirana va presentar en el ple de setembre una moció a favor de la campanya “Nosotras decidimos” i del manifest “Decidir ens fa lliures”, elaborat per la Plataforma Estatal en Defensa dels Drets Sexuals i Reproductius, que compta amb el suport de més de 140 organitzacions de dones, col•lectius en defensa de la salut i organitzacions socials.

Un document elaborat davant l’anunci del Govern d’Espanya de reformar la Llei 2/2012 de Salut sexual i reproductiva i la interrupció voluntària de l’embaràs en termes “clarament restrictius i d’eliminació de drets”.

La moció tenia com a objectiu “apostar pel dret de les dones a decidir lliurement sobre la interrupció del seu embaràs com a part fonamental dels Drets Humans de les dones; que l’exercici d’aquest dret no sigui regulat pel Codi Penal”, i exigir al Govern de la Nació el manteniment de la Llei 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs.

Una recomanació que també ha fet Nacions Unides a Espanya amb motiu de la revisió del compliment del Pacte Internacional de Drets Econòmics, Socials i Culturals (PIDESC).

La moció va ser aprovada amb els vots a favor l’Equip de Govern (PSC, ICV i ERC) i CiU, i l’abstenció del PP.

 

Foto titular: pàgina web de l’Ajuntament de Vallirana

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here