L’alcalde Manuel Reyes va rebre al Parlament Europeu, a Brussel·les, la documentació i la bandera que acrediten Castelldefels com a Ciutat Europea de l’Esport 2013

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]E[/dropcap]l guardó de Ciutat Europea de l’Esport és una distinció que busca que les administracions locals compleixin un paper fonamental i decisiu en l’elaboració d’una política esportiva que contribueixi a millorar el nivell general de salut dels habitants d’un país, a través de la cultura de la salut i l’exercici físic.

Una distinció que no s’atorga només per tenir unes instal·lacions o organitzar uns esdeveniments determinats, sinó per la voluntat de promoure l’esport des de les escoles fins a la gent gran. Aquesta distinció és atorgada per l’Association for European Capitals and Cities of Sport (ACES), que va assenyalar, durant la seva visita a Castelldefels, que la ciutat “és tot un exemple de política i gestió municipal en matèria esportiva”.

Es tracta d’un reconeixement atorgat a 12 ciutats  de tot el món que acompanyen enguany Anvers com a Capital Europea de l’Esport. Castelldefels és l’única ciutat catalana amb aquest guardó, i a Espanya n’hi ha dues més: Estepona i Lorca.

L’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, va comentar que “Castelldefels és una ciutat que està molt implicada amb l’esport. Una ciutat de 63.000 habitants que estima i treballa per l’esport i el turisme. Per a nosaltres ser Ciutat Europea de l’Esport 2013 és un prestigi i un honor “.

Castelldefels és una una ciutat que compta amb uns atractius ideals per a la pràctica esportiva, com la platja o la muntanya: “Per a nosaltres, no només són atractius turístics, sinó també uns espais esportius més on milers de ciutadans i turistes realitzen tot tipus d’esports”.

La localitat costanera baixllobregatina és una ciutat amb vocació esportiva. La pràctica d’esports dels seus habitants està per sobre de la mitjana de Catalunya i Espanya. Els castelldefelencs practiquen algun esport almenys dos cops a la setmana, en el cas dels majors de 16 anys. Això representa 10 punts més que la mitjana catalana i 20 més que l’espanyola.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here