L’antiga Taula Catalana contra Eurovegas, reconvertida en una Taula en defensa del territori i en especial de la comarca del Baix Llobregat, va presentar ahir el “Manifest pel desenvolupament sostenible del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat”

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]L[/dropcap]a Taula, formada per entitats, sindicats, partits polítics i professionals de diferents àmbits es va constituir a finals de juliol de 2012 per rebutjar el model de creixement que suposava el projecte Eurovegas al Delta del Llobregat. Tot i que el complex ja no se situarà a Catalunya, la Taula considera de vital importància protegir el territori i consolidar la figura del Parc Agrari com a veritable zona productiva.

En aquest sentit, la reactivació del Parc Agrari i la conservació del Delta del Llobregat són, segons els portaveus de la Taula, cabdals per a la recuperació econòmica del Baix Llobregat.

A l’acte, que va tenir lloc al Centre Cívic Mas Lluí (Sant Feliu de Llobregat), hi van intervenir l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José (ICV-EUiA), el president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Carles Riba, i l’arquitecta Pilar Cos, que va ser l’encarregada de llegir el Manifest.

Segons el text presentat, la reactivació del Parc Agrari  i la conservació del Delta del Llobregat són cabdals per a la recuperació econòmica de la comarca del Baix Llobregat. El document també parla de la importància del Delta i la Vall Baixa del Llobregat, com a zones humides i com a espais agraris.

La Taula Catalana considera de vital importància que els instruments de protecció del territori que existeixen, siguin de veritat posats en funcionament i que es consolidi la figura del Parc Agrari del Baix Llobregat com a veritable zona productiva. Demanen que es reforçin les figures jurídiques de protecció i de gestió i que es busquin models que ens allunyin del que ens ha portat fins a l’actual situació de crisi.

A l’acte també hi van ser  presents diverses autoritats, que han signat el Manifest, com ara l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor (ICV-EUiA); el diputat al Parlament per ICV-EUiA, Jaume Bosch; el diputat del PSC, Ernest Maragall; el diputat d’ERC, Marc Sanglas; el dirigent d’Unió de Pagesos del Baix Llobregat, Lluís Parés; el dirigent d’UGT del Baix Llobregat, Xavier Juanto; i el Secretari General de CCOO del Baix Llobregat, Toni Mora; entre d’altres.

La Taula Catalana fa una crida a les administracions, al Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, a les entitats, col.lectius i a la ciutadania a adherir-se al Manifest. La seva voluntat és atribuir més valor als espais naturals i agraris del Delta i del Parc Agrari, i alhora avançar en la cultura del desenvolupament sostenible.

3 COMENTARIS

  1. Benvolgut Víctor. Disculpa l’error. Tens tota la raó i a més es veu a en Marc Sanglas a les imatges. Ja està subsanat. Som conscients de que ERC ha format i forma part de la Taula, ha estat un error humà. Gràcies per seguir-nos i per animar-nos a millorar!

  2. Hola, a l’acte també va assistir una “autoritat” d’ERC, en concret el diputat al Parlament de Catalunya Marc Sanglas. Com bé sabeu ERC ha donat suport des del primer moment a la plataforma contra eurovegas i s’ha implicat de valent a les institucions per mostrar el rebuig social a aquest projecte. De la manera que està la noticia sembla que només “autoritats” d’ICV estaven presents a l’acte i com comprendreu a 15 dies d’unes eleccions tot es mira amb lupa i s’analitza al detall. Es per això que faig aquest aclariment sobre la presència d’ERC al l’acte i el suport donat signant el document. Moltes geràcies i us felicito per la feina que feu de comunicació i d’informació de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here