L’Esbart participa a l’òpera-collage “L’home del pairagua”, un espectacle basat en la vida de Vicenç Ferrer que es portarà a terme el dissabte 1 de desembre a les 20.00 hores

“[dropcap color=”3336600″ font=”arial” fontsize=”40″]L[/dropcap]’home del paraigua”, de Joan Martinez Colás, és un espectacle basat en la vida de Vicenç Ferrer que explica la trajectòria i dedicació al servei dels menys afavorits a l’India. Es va estrenar l’any 2010 al Gran Teatre del Liceu i després de dos anys de gira per tota Catalunya, ara arriba al Palau Sant Jordi en la seva posada en escena més ambiciosa.

Dividida en tres actes, és una simfonia coral adaptada al segle XXI, amb projeccions de vídeo i participació final del públic. S’hi utilitzen fins a set idiomes i hi participen diverses formacions musicals, corals i de dansa, com l’Esbart Vila d’Esplugues.

“Participar en un gran espectacle com aquest és tot un orgull per a nosaltres”, afirma Sergi Castro, de l’Esbart Vila d’Esplugues, “hi participem amb moltes ganes d’aprendre, de veure coses noves, de conèixer altres grups que també fan dansa i de relacionar-nos amb professionals del món de l’espectacle” afirma.

“En resum, és una nova experiència per a nosaltres que volem aprofitar en tots els sentits per a després aplicar-ho i millorar la nostra activitat” ens explica aquest membre de l’Esbart.

Els assajos previs a l’actuació d’aquest cap de setmana estan funcionant molt bé, segons els responsables de l’Esbart. A l’espetacle hi participaran integrants de les seccions de Juvenils i Cos de Dansa de l’Esbart Vila d’Esplugues, sota la direcció de Jordi Rubio, director de l’Esbart de Rubí, amb qui destaquen “hi ha molt bona entesa i és tot un privilegi poder-hi treballar”.

Fins ara els assajos s’han estat fent en un espai al Barri de Sant Andreu de Barcelona, però aquesta setmana ja assajaran al Palau Sant Jordi, en un escenari de 800 m2.

“Pensem que quan comencin els assajos al Sant Jordi notarem més els nervis, ja que poder actuar en un lloc tan conegut i on ho fan artistes de primer nivell internacional no et deixa indiferent”, explica Sergi Castro.

En referència a la participació a l’espectacle “L’home del Pairagua” Castro afirma que “mai se sap on ens pot portar aquesta col·laboració; per nosaltres encantats si podem participar en un altre espectacle com aquest, sempre i quan no afecti al nostre calendari anual d’actuacions”.

L’Esbart Vila d’Esplugues manté de forma paral·lela aquests dies els assajos propis de la seva activitat ordinària. Ara ja estan preparant la seva participació al Carnestoltes d’Esplugues i també el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, que tindrà lloc el 27 d’abril de 2013 i que serà, segons Castro, “un espectacle totalment renovat, amb moltes sorpreses i molt exotisme”.

Un espectacle amb 2.000 artistes en escena

Cartell de l’espectacle

L’espectacle “L’home del Pairagua” compta amb 2.000 participants i reviu la vida de Vincenç Ferrer en tres actes. El primer, “Materials”, situa a l’espectador a la Barcelona de 1920, amb els primers anys de vida de l’activista, l’ambient convuls previ a la Guerra Civil, la mateixa guerra, l’exili i l’entrada de Ferrer en els jesuïtes fins al seu primer viatge a l’Índia.

“Fonaments”, el segon acte, s’endinsa en l’experiència de Ferrer a l’Índia i el desenvolupament de tot el seu projecte vital. I l’últim acte, “Obra”, ja no se centra en la figura sinó en el llegat de Vicenç Ferrer a l’Índia i acaba amb el lema “La pobresa no s’ha d’entendre, la pobresa ha de ser resolta”.

“L’home del paraigua” es pot veure el dissabte 1 de desembre a les 20.00 hores al Palau Sant Jordi. Les entrades, que tenen un preu que va dels 20€ als 90€, es poden adquirir al Telentrada de Catalunya Caixa.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here