Al mes de novembre l’atur registrat a la comarca ha augmentat per cinquè mes consecutiu segons l’Informe Mensual d’Atur Registrat de l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat

[dropcap color=”#336600″ font=”arial”]A[/dropcap] finals del mes de novembre, l’atur registrat al Baix Llobregat es situava en 71.918 persones, i augmentava respecte el mes anterior en 209 (un 0,3%), fet que situa la comarca en una taxa d’atur registrat del 16,6%, superant tant la taxa mitjana de les comarques de l’Àmbit Territorial Metropolità (ATM) com la del conjunt de Catalunya. Tot i això, l’increment d’aquest mes en termes percentuals ha estat més lleu que a l’ATM i al conjunt de l’àmbit català.

En termes interanuals el nombre de persones registrades a les oficines supera en 5.576 persones la dada del mateix mes de l’any passat.

L’augment de l’atur del mes de novembre s’ha donat entre les dones (303 aturades més) ja que entre els homes ha disminuït (94 aturats menys). Les  dones tenen  una taxa d’atur superior a la masculina (18,3% davant el 15,2%).

Per edats, el col·lectiu de persones majors de 44 anys és on més augmenta el nombre de persones aturades registrades (575 aturats més).

Per sectors i activitats econòmiques, en relació amb el mes anterior l’atur baixa entre aquelles persones que tenien una ocupació a la construcció, l’administració pública, l’educació i agricultura, així com entre aquelles persones que no havien tingut cap ocupació anterior. Per contra, s’incrementa l’atur, als sectors del comerç i la restauració, i als serveis a la producció, transport i comunicacions.

Pel que fa a les localitats, les viles baixllobregatines que presenten un major nombre de persones aturades son Martorell i Sant Vicenç dels Horts, ambdues amb un 20,1%. Les localitats amb menys persones a l’atur son Sant Just Desvern (9,8%) i Begues (10,1%).

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat. Informe Mensual d’Atur Registrat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here